15 C
Deva
joi, iunie 13, 2024

Carmen Hărău: În Pilonul 2 de pensii sunt banii pentru bătrânețe!

Ordonanța Lăcomiei ne-a dus deja pe marginea prăpastiei, în ceea ce privește sectorul energetic, al comunicațiilor și sistemul bancar. Este bine că domnul Teodorovici și-a recunoscut greșeala și a promis, punându-și semnătura pe un document oficial, că va renunța la cea mai mare parte a taxelor toxice introduse la sfârșitul anului trecut. Să sperăm că se va ține de cuvânt și că nu a mințit semnând documente oficiale.

Este îngrijorător însă că nici Ministrul finanțelor și nici Prim-ministrul nu suflă nicio vorbă despre eliminarea măsurilor legate de distrugerea Pilonului 2 de pensii. În ciuda avertismentelor venite de la specialiștii din toate direcțiile, Guvernul continuă aceeași strategie păguboasă: demolează ceea ce s-a construit în domeniul pensiilor private, în ultimii 11 ani.

Fondul național de pensii, pilonul 2, a adunat  pe parcursul timpului  cca 10,2 md.€.Cei 7 administratori, care au mai rămas, din cei 18 câți au demarat activitatea, prinși în cleștele Ordonanței 114, sunt aduși în imposibilitatea de a continua. Dacă legea nu se schimbă, vor abandona administrarea.

 

Pentru fiecare 100 de lei aflați azi în cont P2, participantul a virat 86 de lei, iar administratorii i-au înmulțit averea, prin priceperea lor, cu alți 14 lei.

Ca să producă acești bani, fondurile au avut nevoie până acum de un capital social de 0.7 lei

Peste noapte, prin OUG 114, Guvernul le impune administratorilor să aibă 7.8 lei capital social (în loc de 0.7 lei) ca să continue să producă aceiași bani pentru fiecare participant.

Ce-ar face un chiriaș dacă proprietarul i-ar majora brusc, de 11 ori,  chiria casei în care locuiește? Probabil ar părăsi casa, plecând ca din pușcă! Așa vor proceda și administratorii pensiilor noastre private!

Propaganda pesedistă va menționa doar faptul că administratorii au renunțat, nu și faptul că Vâlcov i-a fugărit cu bună știință. Vor zice: “Ce să facem?! Asta este! Au ales să plece!”

Dacă asta se întâmplă, banii noștri de pensie vor rămâne în administrarea lui Dragnea și Vâlcov, care își freacă mâinile mulțumiți. Au la dispoziție mult bănet pentru cumpărat voturi! Dar, pe lângă faptul că acțiunea are iz de naționalizare, i-a întrebat cineva pe români, dacă sunt de acord ca banii economisiți de ei pentru pensii să astupe găurile din buget, făcute de cei mai incompetenți miniștri din ultimii 30 de ani?

PSD dă asigurări că banii vor fi pe mâini bune: Vâlcov ne va construi școli, spitale și autostrăzi cu ei, în parteneriat public-privat. Promisiunea asta ar trebui să-i facă pe românii furați să se liniștească și să se simtă mai bine…Nu cred că-i cazul să ne facem iluzii că noi, românii, ne vom mai alege cu ceva de pe urma lor!

 

În loc să stimuleze angajații și angajatorii să contribuie mai mult, ca pensiile viitoare să fie mai mari, Guvernul PSD-ALDE lovește direct în cei care astăzi sunt activi pe piața muncii și încă nu sunt îngrijorați în legătură cu pensia pe care o vor avea peste 10-20 ani.

Specialiștii avertizează că în cca 10 ani România va traversa cea mai severă criză demografică din istorie!  Numărul pensionarilor va fi cel puțin dublu față de cel al angajaților. Banii pentru pensiile de stat vor fi tot mai puțini, iar cheltuielile cu pensiile tot mai mari. Cei care vor ieși la pensie peste mai mult de 10 ani, ar putea să aibă venituri decente pe seama pensiilor din Pilonul 2. Fără suplimentul din Pilonul 2, este ușor de anticipat că vom avea o mare problemă națională.

În aceste condiții, majoritatea parlamentară PSD-ALDE ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să nu lase Guvernul să distrugă Pilonul 2 de pensii. Dragnea, Dăncilă, Vâlcov sau Socol sunt niște personaje nocive pentru România și o să scăpăm de ei, mai devreme sau mai târziu. Dar reconstrucția unui sistem de pensii nu se poate reface decât în zeci de ani!”

 

Eleonora-Carmen HĂRĂU

Senator PNL

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/