2.2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

REMEMBER. Ce-au fost și ce-au ajuns! (II)

Au fost persoane importante. Au condus comunități. Au fost aleși sau numiți. Au jucat roluri importante în viețile noastre. Ce fac astăzi? Cu ce se ocupă? Ziarul Hunedoreanului vă răspunde la aceste întrebări.

 

Costel Alic a fost prefect de două ori – octombrie 1990 – aprilie 1992 și octombrie 1995 – decembrie 1996, președinte al Consiliului Județean – iunie 1992 – iunie 1995. Era, în anii ’90, poate cel mai influent om politic din județ. A rămas în PSD, dar nu a mai putut să revină în prim-planul politicii județului.

 

Pompiliu Budulan a fost prefect al județului în perioada decembrie 1996 – noiembrie 1998. A aflat de la televizor că a fost schimbat din funcție de către premierul Radu Vasile. După ce a fost director de bancă, a plecat la București, a ajuns în PDL, formațiune politică din partea căreia a devenit consilier general. Apoi a fost numit director al Nuclearelectrica. Implicat într-un scandal privind angajarea fiicei sale la aceeași firmă, el a fost demis. Locuiește în București.

 

Gheorghe Pogea a fost, pe rând, director al Siderurgica Hunedoara, al Marmosim și Titan Mar, firme ale familiei Videanu, ministru al Finanțelor Publice, vicepremier. A condus combinatul de la Hunedoara când aici s-a decis închiderea fluxului primar și a fost ministru de Finanțe în perioada în care România a împrumutat de la FMI și CE 20 de miliarde de euro. În prezent este director general al unui grup care produce mezeluri.

 

Gheorghe Barbu a fost președintele Consiliului Județean Hunedoara între 1996 și 2000. A fost apoi secretar de stat în Ministerul Apărării, deputat – între 2000 – 2008, ministru al Muncii – decembrie 2004 – aprilie 2007. În 2008 a pierdut alegerile pentru postul de senator, dar a fost numit secretar general al Camerei Deputaților, post pe care l-a deținut până în aprilie 2012. A vrut să candideze din nou în 2012, dar s-a răzgândit, iar acum lucrează la ANRE.

 

Mihail Rudeanu a fost președinte al Consiliului Județean Hunedoara între 2000 și 2004. A pierdut cursa electorală pentru un nou mandat, a pierdut și șefia PSD Hunedoara. A fost o vreme consilier județean, dar s-a retras. A încercat să revină în politică, este șeful UNPR Hunedoara și consilier județean.

 

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/