0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

ANALIZĂ POLITICĂ „SWOT”. Dorin Gligor, președintele unui partid mort

politic gligorPDL Hunedoara mai există doar prin câteva declarații pe care le mai face pe la conferințe de presă șeful filialei, Dorin Gligor. În rest, s-a așternut liniștea, iar organizația pare că a trecut la cele veșnice. În atari condiții, ce mai reprezintă și Dorin Gligor pe scena politică hunedoreană? El a intrat în PD în 1999, a fost, apoi, subprefect și o scurtă vreme prefect al județului. Devenit soluția de avarie în martie 2011, Gligor a fost ales președinte al Organizației Județene a PDL, după ce a renunțat la postul de subprefect. A preluat șefia PDL și a putut dicta în politica hunedoreană doar un an. A urmat o perioadă de dezastru pentru Gligor, el pierzând atât bătălia la alegerile locale, unde iar a fost soluția de avarie, candidând pentru postul de primar al municipiului Deva, cât și pe cea pentru un post de senator. Dezastrul PDL a fost și cel al lui Dorin Gligor. Astăzi, singura sa consolare mai pare să fie postul de consilier județean pe care îl deține. Doar acolo și în câteva conferințe de presă mai poate să arate că PDL Hunedoara mai are măcar un reprezentant.

 

Puncte tari – În acest moment ele nu există.

Puncte slabe – Partidul din care face parte. Chiar și membrii cu funcții în PDL încearcă să se apropie de alte partide, iar Gligor nu mai are cu ce să îi convingă să rămână.

Oportunități – Gligor ar putea să facă acum curățenie în PDL, chiar dacă organizația e în moarte clinică. Are șansa să îi dea afară pe toți cei care joacă la două capete și să reînceapă construirea filialelor cu cei câțiva oameni care au mai rămas în PDL.

Amenințări – Dacă președintele Traian Băsescu și-a pus în cap să lichideze PDL, atunci nici Dorin Gligor nu mai prea are ce face în politică. În alt partid nu poate pleca pentru că un consilier județean își pierde mandatul dacă părăsește formațiunea politică pe listele căreia a fost ales, dacă este dat afară sau i se retrage sprijinul politic. Așa că Gligor trebuie să rămână în PDL, chiar dacă e aproape singur acolo, și să spere că până în 2016 lucrurile s-ar putea schimba pe scena politică. Dacă nu, la încheierea acestui mandat, Gligor ar putea să părăsească definitiv scena politică hunedoreană.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/