12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

JOCURI DE INTERESE: Fiscul regional va fi la Timişoara

Angajaţii fiscului din Timiş au protestat ca să nu se înfiinţeze la Deva sediul viitoarei direcţii regionale a Fiscului. Acţiunea s-a dovedit a fi o risipă “de cadre” atâta timp cât socrul premierului Ponta este senator de Timiş.

Proiectul de hotărâre privind reorganizarea Ministerului de Finanţe a intrat, ieri, în şedinţa de Guvern cu Deva ca centru regional, dar la final a ieşit cu Timişoara. Pentru hunedoreni, regionalizarea făcută astfel înseamnă o altă formă de concentrare a puterii administrative care ocoleşte judeţul

MAIN fisc timis (1)

Surse guvernamentale susţin că în decizia luată de Executiv a contat lobby-ul făcut de senatorul Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta. „După cum se derulează evenimentele, totul pare ca o afacere de familie şi o spun, îmi asum asta, indiferent de repercusiuni. A contat faptul că socrul premierului Ponta este parlamentar în Timiş. Dacă regionalizarea se face pe criterii de felul acesta voi recomanda tuturor hunedorenilor să nu voteze regionalizarea pentru că ne va fi mai greu ca acum. Noi vom deveni tot mai săraci, în vreme ce alţii vor lua tot. Se schimbă doar forma de centralizare a puterii şi asta nu e regionalizare aşa cum am discutat-o şi am gândit-o noi în USL”, a declarat Mircea Ioan Moloţ, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, la aflarea veştii că Guvernul a modificat hotărârea care stabilea centrul regional pentru finanţele publice la Deva.

„Celui ce n-are i se va lua”

Ca preşedinte PNL Hunedoara, Moloţ spune că în cadrul USL se convenise ca regionalizarea să nu polarizeze puterea în cele opt capitale de regiune, care sunt şi aşa mai dezvoltate economic decât celelalte reşedinţe de judeţ. Pentru o dezvoltare armonioasă este absolut necesar ca toate judeţele să primească anumite competenţe regionale, susţine Moloţ care aduce în sprijinul afirmaţiilor sale modelul american în care capitala administrativă nu este şi principalul centru economic al Statelor Unite. „Sunt dezamăgit şi de metodele folosite în procesul de regionalizare şi de ceea ce va ieşi la final”, a concluzionat, oarecum resemnat, liderul liberalilor hunedoreni.

Ultima oră: Gest compensatoriu

În urma discuţiilor de la Guvern, la Deva se va stabili sediul Direcţiei Regionale Antifraudă Economică, componentă din cadrul directiei finanţelor publice regionale. Surse apropiate guvernului au declarat că, pe de-o parte această decizie este o măsură reparatorie faţă de decizia eliminării Devei ca fief regional al Fiscului, iar pe de altă parte, este urmarea contestaţiilor pe care le-a făcut preşedintele Consiliului  Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, privitor la inechitatea facută de guvernanţi hunedorenilor.

Știri Similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/