8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Mix politic. PNL şi PDL au început fuziunea în judeţul Hunedoara

După două ore de discuţii liderii celor două partide au bătut palma pentru înfiinţare în judeţ a unui partid puternic de dreapta. Procesul de fuziune urmează să fie adoptat în forurile de conducere ale celor două partide. Primele victime: viceprimarii PSD vor fi schimbaţi în toate unităţile administrative unde Dreapta Unită deţine votul majoritar

foto fuziune

Înţelegerea luată ieri urmează să fie supusă aprobării în birourile judeţene de conducere ale celor două partide. Liderii PDL Hunedoara sunt primii care votează fuziunea. Ei se reunesc astăzi în Biroul Permanent Judeţean. „Eu simt o descătuşare de energie pentru că în judeţul Hunedoara ne-am călcat pe bombeuri unii pe ceilalţi, ne-am mai anihilat oamenii – unii mai mult alţii mai puţin. Construcţia e sănătoasă şi prin descătuşarea de energie în rândul potenţialului de a atrage voturi pentru fiecare organizaţie locală din judeţul Hunedoara”, a spus Dorin Gligor, preşedinte PDL Hunedoara. Luni pedeliştii se vor reuni la Bucureşti în Colegiul Director Naţional pentru a dezbate fuziunea la nivel central.

Liberalii hunedoreni se vor reuni luni în Biroul Politic Teritorial pentru a aproba statutar fuziunea, urmând ca joi – 5 iunie – să aibă loc o şedinţă comună a celor două partide.

Schimbarea pesediştilor din primării

PNL şi PDL vor funcţiona de acum ca şi cum ar fi un singur partid. O echipă tehnică formată din patru oameni (câte doi din fiecare parte) va analiza fiecare primărie în parte pentru schimbarea viceprimarilor PSD, acolo unde se poate. În municipiul Hunedoara nu  sunt probleme pentru formarea noii majorităţi. Nici la Deva pentru că „în judeţul Hunedoara Partidul Conservator a fost şi este în continuare alături de noi”, după cum spunea Mircea Moloţ. Ioan Rus, vicepreşedintele PSD al CJ Hunedoara, va fi schimbat, însă Moloţ a evitat să precizeze când şi dacă Dorin Gligor va fi succesorul pesedistului. „Eu întotdeauna am spus că am majoritate în consiliul judeţean chiar şi fără PSD. Acum cu atât mai mult. Avem o majoritate calificată, cu două treimi. Nu avem nicio problemă de vot. Deocamdată nu am discutat nominal cine va prelua o funcţie sau alta pentru că nu ne interesează persoana cuiva. Vom face sondaje de opinie unde vom avea mai mulţi candidaţi şi vom alege omul cel mai bine plasat”, a spus Mircea Moloţ.

Adeziuni la patru mâini

Primirea de membri noi nu se va face decât cu acordul ambelor partide „ca să nu ne trezim că unul care-l înjură pe Gligor ajunge să-i fie coleg fiindcă a fost primit în PNL sau, invers, cu unul care-l înjură pe Moloţ să ajungă în partidul de dreapta prin PDL”, a explicat preşedintele PNL Hunedoara. (Cei doi lideri spun că e exclus ca deputatul Mircia Muntean să facă parte din viitorul partid de dreapta. De altfel, Gligor a lăsat să se înţeleagă  că Mircia s-ar fi dat cu Mişcarea lui Băsescu). Liderii Dreptei spun că au fost contactaţi şi de alte partide care doresc să se lipească la proiect, însă deocamdată prioritară este fuziunea PDL – PNL.

Până în data de 20 iunie ar urma să se aşeze lucrurile în teritoriu, prin alegeri, începând de la bază spre organizaţia judeţeană.

[box border=”full”]Moloţ l-a vrut pe Diaconu în lista PNL

Deputatul PNL Carmen Hărău „a dat din casă” povestind că atunci când a fost pusă în discuţie excluderea lui Mircea Dianconu de pe listele PNL pentru euro-parlamentare, Mircea Moloţ a cerut colegilor din conducerea BPN să renunţe şi să-l pună pe Diaconu cap de listă. „Din păcate propunerea a picat la vot şi a trebuit să ne supunem voinţei majorităţii”, a spus Hărău. (Cei mai mulţi dintre contestatarii lui Diaconu au fost tocmai liderii politici care nu au trecut proba focului prin alegeri, nume sonore fără prea multe voturi în spate). Moloţ spunea atunci că PNL va pierde cel puţin trei procente prin excluderea lui Diaconu. [/box]

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/