După ce a dezertat din PPDD, partid pe listele căruia a ajuns în Senatul României prin redistribuire, pentru a trece la UNPR, Haralambie Vochiţoiu este bun de plată. A semnat cu mâna lui, la fel ca şi ceilalţi candidaţi, o convenţie prin care se obliga să plătească 2 milioane de euro dacă părăseşte partidul, aşa că acum ar putea fi obligat să vireze suma în conturile partidului.
Potrivit datelor oficiale, anterior campaniei pentru alegerile parlamentare, fiecare candidat a semnat o convenţie cu PPDD, prin care se obliga ca, în cazul în care părăseşte partidul, să plătească două milioane de euro. Primul care a dezertat din barca partidului înfiinţat de Dan Diaconescu a fost senatorul Tudor Barbu, împotriva căruia reprezentanţii PPDD au anunţat încă de acum patru luni că se vor îndrepta în instanţă. Iar acum a venit şi rândul senatorului Haralambie Vochiţoiu. „Acea clauză din convenţie este activată. Acum suntem în faza negocierilor. Cu siguranţă, următorul va fi domnul Vochiţoiu”, a declarat Simona Man, preşedintele PPDD la nivel naţional. Chestionat de noi cu privire la clauzele convenţiei pe care a semnat-o înaintea alegerilor parlamentare, Vochiţoiu nu a vrut să facă niciun comentariu. „No comment”, a fost singurul răspuns al acestuia.
Ce a lăsat şi ce a primit…
La începutul acestei luni, Haralambie Vochiţoiu a anunţat, oficial, că a părăsit PPDD, al cărui preşedinte era la nivel judeţean, pentru a trece la UNPR. A dat funcţia de lider al grupului PPDD din Senat, pe motiv că oricum nu mai sunt suficienţi membri, pentru cel de vicelider al grupului PSD – UNPR. Şi, în plus, a mai fost recompensat cu un post politic: cel de şef al unui departament specializat pe problemele şomerilor şi ale pensionarilor din cadrul UNPR. Rămâne de văzut, însă, dacă preţul trădării nu va fi, totuşi, prea mare!
Haralambie Vochiţoiu a ajuns în fruntea PPDD Hunedoara în urma unor alegeri contestate şi după ce a fost exclus din PSD. În luna mai 2011, nu mai puţin de 154 de membri ai PSD Petroşani au semnat o sesizare împotriva lui Vochiţoiu, care era liderul organizaţiei şi pe care îl acuzau de comportament dictatorial, dar şi faptul că ar fi încălcat statutul partidului în repetate rânduri. Prin trecerea la UNPR nu puţini au fost cei care au spus că Vochiţoiu se întoarce de unde a plecat, adică în PSD, dar pe uşa din dos.