9.1 C
Deva
duminică, decembrie 3, 2023

Stimulente financiare pentru cei care adoptă câini fără stăpân

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara, care coordonează activitatea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, se gândesc să acorde stimulente financiare pentru cei care adoptă câini din adăposturile de pe raza judeţului Hunedoara.

maidaneziVicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Tiberiu Balint, a declarat că iau în calcul acest aspect, însă aşteaptă bugetul pentru anul viitor şi apariţia normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân. „Ne-am gândit la o campanie de adopţii, însă toate aceste aspecte trebuie să fie bugetate. Ca să fie bugetate, trebuie să discutăm pe bugetul anului viitor, pentru că pe bugetul acestui an, lucrurile s-au cam închis. Credem că politica de adopţii trebuie să aducă şi un mic beneficiu celor care adoptă câinii, însă vom discuta pe bugetul viitor al Asociaţiei şi trebuie văzut ce prevede legea”, a declarat Tiberiu Balint.

Pe de altă parte, oficialul spune că sunt aşteptate normele metodologice de aplicare a legii şi pentru a rezolva problema suprapopulării adăposturilor pentru animale fără stăpân, cum se întâmplă deja la Petroşani. „Normele încă nu au apărut, prin urmare eutanasierea nu este încă legală, se strâng cât pot de pe stradă şi Direcţia Sanitar – Veterinară face controale şi ne trag la răspundere de ce sunt suprapopulate adăposturile. Atunci noi trebuie să le populăm la capacitate, adică o parte din câini îi crotaliem şi îi trimitem înapoi de unde au fost ridicaţi”, a declarat Balinbt. El spune că s-a avut în vedere extinderea adăpostului de la Petroşani, dar nu există spaţiu necesar, asta pe lângă faptul că nici locaţia nu este ca mai bună. În schimb, la Uricani, unde adăpostul este aproape de finalizare, s-a obţinut teren suplimentar şi construcţia va fi extinsă imediat după ce se finalizează prima parte a proiectului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/