0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Winkler, reales în fruntea UDMR Hunedoara

winklerDeputatul european Iuliu Winkler a fost reales pentru un nou mandat de doi ani în funcţia de preşedinte al UDMR Hunedoara și este cel mai longeviv lider de filială locală din județ. Pentru acest al șaptelea mandat, el a declarat că prioritare sunt alegerile pentru Parlamentul European, dar și cele locale și generale din 2016.

„Dorim ca în 25 mai să obţinem un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European şi să ne pregătim mult mai bine pentru alegerile locale şi  parlamentare din 2016. Ne dorim să recâştigăm prezenţa în Consiliul Local Petroşani, să o întărim pe cea din Deva, Hunedoara, Lupeni în aşa fel încât acolo unde avem comunităţi mai importante maghiare să fim prezenţi şi în forurile locale de decizie”, a spus Iuliu Winkler.

Referindu-se la  prezenţa în Consiliul Judeţean, preşedintele UDMR Hunedoara a afirmat că acest obiectiv este destul de greu de atins din cauza ponderii demografice reduse a comunităţii maghiare din judeţ. „Este dificil pentru că demografia ne aduce în situaţia de a nu putea atinge pragul de 5 la sută. Cu toate acestea, dorim, în continuare, o prezenţă marcantă pe scena politică din Hunedoara, să fim parteneri corecţi, să fim deschişi, să fim un factor de stabilitate şi, atunci când suntem la guvernare, prin demnitarii UDMR, prin cei pe care îi propunem în funcţii de decizie la nivel central sau judeţean, să ajutăm dezvoltarea judeţului Hunedoara”, a adăugat Winkler. Rămân, de asemenea, prioritare și în acest mandat promovarea dialogului cu societatea civilă, proiectele din domeniul culturii și al educaţiei în limba maghiară.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/