24.2 C
Deva
joi, iulie 18, 2024

Polițiștii de la Protecția Animalelor, controale la adăposturile din Valea Jiului. Ce au descoperit

Polițiștii de la Protecția Animalelor Hunedoara au controlat două adăposturi pentru câini din Valea Jiului, iar reprezentanții unuia dintre acestea, cu peste 100 de câini în grijă, au fost amendați drastic.

„Aici, poliţiştii au constat mai multe nereguli. Nu exista evidenţa câinilor cazaţi/intraţi/ieşiţi din adăpost, nu erau respectate criteriile de cazare a câinilor în boxe, prin faptul că în interior se aflau câini de sexe şi talii diferite, în unele boxe nu se regăseau vase pentru hrană, nu exista o boxă special amenajată pentru tratarea animalelor aflate în tratament, neexistând contract cu un medic veterinar, conform prevederilor legale, aspecte ce au condus la măsura sancționării contravenționale a reprezentanților adăpostului cu amendă în valoare de 17.000 de lei”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.
Totodată, ca măsură complementară, autoritățile au dispus remedierea deficiențelor constatate într-un termen de 30 zile calendaristice. Acţiunile de contol au fost efectuate de polițiști împreună cu angajații Direcției Sanitar – Veterinare Hunedoara.

Începând cu luna decembrie 2020, la nivelul I.P.J. Hunedoara a fost înființat Biroul pentru Protecția Animalelor, structură prevăzută cu funcții de ofițeri, agenți de poliție precum şi de ofițeri specialiști-medici veterinari. Principalele atribuții ale acestei structuri sunt prevăzute de O.U.G. 175/2020, conform cărora atunci când un polițist constată că un animal se află într-o situație de pericol, emite deîndată un ordin de plasare a animalului în adăpost pe o perioada de 45 de zile. Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în executare deîndată prin grija Consiliului Județean. Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/