0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Protest pentru sporuri la Spitalul Municipal Vulcan

Deşi legislaţia permite, bugetul este insuficient. Aceasta este concluzia care s-a desprins în urma discuţiilor generate de protestul spontan al unor angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan.

IMG_20140528_100625Aproximativ 30 de angajaţi de la Spitalul Municipal Vulcan au protestat, miercuri, nemulţumiţi de faptul că, deşi legea permite,  zilele de sâmbătă, duminică sau de sărbătorile legale nu sunt plătite cu spor de 100%. Printre cei care şi-au exprimat nemulţumirea s-au aflat şi infirmiere sau spălătorese, al căror salariu nu depăşeşte minimum pe economie.

„În Consiliu de Administraţie s-a aprobat reîntregirea acelor sporuri care ne-au fost diminuate anul trecut în martie, dar ne confruntăm cu plata zilelor de sâmbătă, duminică, sărbători legale care, în sistemul de sănătate se plătesc cu un spor de 100%. La spitalul nostru se aplică ordonanţa  103, care spune că aceste zile sunt plătite cu libere, deşi noi avem un alt statut. Noi trebuie să asigurăm continuitatea în muncă, deci fetele sunt obligate să vină şi sâmbăta şi duminica. Am primit o grămadă de adrese de la ITM, DSP, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, în care se spune că această ordonanţă nu este aplicabilă în sistemul de sănătate, noi având o lege specială, Legea 284 şi de aici intervin diferenţierile”, a declarat Veronica Popescu, lider de sindicat la Spitalul Municipal Vulcan.  Pe de altă parte, conducerea spitalului spune că se caută soluţii pentru rezolvarea acestei doleanţe, dar bugetul este insuficient. „Salariaţii au vrut să cunoască exact situaţia noastră, de ce nu se pot plăti sâmbetele şi duminicile, iar după o discuţie furtunoasă toată lumea a înţeles care este situaţia financiară a spitalului. Le-am spus că de la 1 mai am întregit sporurile şi că este important pentru toată lumea ca sporurile să le dăm şi vom căuta soluţii pe viitor ca să suportăm şi sâmbetele şi duminicile. Le-am promis că vom căuta soluţii în aşa fel să plătim cu paşi mărunţi prima dată o sâmbătă sau o duminică, apoi două, până când veniturile financiare se vor redresa. Să vedem şi ce contractări vom face cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate”, a declarat Cristina Baleia, manager Spitalul municipal Vulcan.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/