2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Reabilitarea DN 79 Deva-Oradea se plăteşte prost

Peste 20 de angajaţi ai firmei care lucrează la reabilitarea Drumului Naţional 79, pe tronsonul Brad – Ioneşti, au iesit ieri în stradă, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai luat salariile. În plus, oamenii spun că sunt ameninţaţi de către conducerea societăţii cu desfacerea contractului de muncă dacă îndrăznesc să îşi ceară drepturile

trimitere sus 3

Angajaţii firmei de construcţii, care lucrează la reabilitarea Drumului Naţional 79, pe tronsonul Brad – Ioneşti, au ajuns la capătul răbdărilor. Pe lângă faptul că aceştia au fost obligaţi să lucreze peste program, chiar şi în zilele de sâmbătă şi duminică, acum nu şi-au primit nici salariile. Mai mult decât atât, oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, ori de câte ori au încercat să vorbească cu cei care reprezintă firma, nu au fost ascultaţi, ba mai mult, au fost ameninţaţi cu desfacerea contractului de muncă.

 

Ameninţarea cu „mulţi la poartă”

Sâmbătă ne-am cerut banii şi ni s-a promis că îi vom primi dar tot nu am primit încă nimic. Când am mers să le cer din nou banii mi-au spus că eu vorbesc cam mult şi îmi desfac contractul de muncă. Azi au zis că trebuie să vin la lucru încă 15 zile, în preaviz. Nu am luat salar de o lună şi jumătate, nu ne plăteşte orele suplimentare pentru că spun că nu au voie deşi noi trebuie să lucrăm câte 14 – 15 ore pe zi. De exemplu, luna trecută am muncit 334 de ore, inclusiv în zilele de sâmbătă pentru că ei zic că este obligatoriu”, a declarat un angajat al firmei.

Ore suplimentare suntem obligaţi să facem dar bani nu am primit de o lună şi jumătate. Am fost trimis în detaşare la Turda şi nu mi-au asigurat nimic, am rămas noaptea la ora 02.00 în centrul oraşului…. asta este bătaie de joc, se persecută omul din toate punctele de vedere”, a spus un alt angajat al firmei.

Noi ne respectăm programul, nu am comentat niciodată ori de câte ori ni s-a zis că trebuie să lucrăm şi până seara la ora 09.00, noi ne facem datoria dar firma nu este serioasă faţă de noi. Avem taxe de plătit, facturi, avem copii acasă…cât să mai aşteptăm după salarii? Dacă îndrăznim să spunem ceva ni se zice «gura mică că sunt destui oameni la poartă»… ce să mai facem?” s-a plâns un alt angajat.

 

Greva foamei în pregătire

Reprezentanţii firmei au cerut presei jumătate de oră pentru a-şi formula un punct de vedere şi a oferi o declaraţie în ceea ce priveşte protestul angajaţilor, însă la expirarea timpului, mai exact după jumătate de oră, aceştia au părăsit curtea societăţii fără nicio explicaţie. Angajaţii ameninţă că vor intra în greva foamei dacă nu îşi vor lua salariile. Aceştia au formulat şi o cerere către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara să intervină în rezolvarea problemelor pe care le au cu firma la care sunt angajaţi.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/