0.4 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

S-a încercat anularea mitingului.Minerii protestatari reclamă presiunile administraţiei

Liderii Sindicatului „Huila”, la care sunt afiliaţi angajaţii de la cele trei mine neviabile, acuză conducerea Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului SA că a pus presiune pe mineri pentru a nu participa la mitingul organizat  în Petroşani.

2013-07-09 14.02.20Preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos , susţine că s-au făcut presiunia supra oamenilor şi, mai ales, asupra personalului TESA, şi că i s-a sugerat şi lui, direct, să renunţe la manifestarea de protest organizată marţi. Domokos spune că presiunile au fost făcute direct de conducerea SNIMVJ. „S-a încercat să se pună presiune pe oameni să nu participe la miting, personalului TESA i s-a sugerat să nu participe la miting… Conducerea a făcut acest lucru, nu ştiu ce interese are (…) Oamenilor li s-a sugerat să nu participe la miting, iari nouă ni s-a spus de către conducerea societăţii că ar fi bine să renunţăm…”, a declarat Laszlo Domokos, liderul Sindicatului „Huila”.

Pe de altă parte, directorul SNIMVJ, Petre Drăgoescu, recunoaşte că a stat de vorbă cu sindicaliştii, dar în ideea amânării acţiunii de protest. „La sfârşitul acestei săptămâni vom avea o întâlnire la nivelul ministerului, pentru a încerca să găsim o soluţie a acestei probleme. Le-am solicitat să amâne protestul până după această întâlnire”, a declarat Petre Drăgoescu. Cât priveşte personalul TESA, directorul SNIMVJ spune că nu ar fi putut participa la acţiunea sindicală decât dacă ar fi plecat mai repede de la serviciu, pentru că mitingul a fost programat între orele 13:30 – 15:30.

Sindicaliştii reclamă faptul că oficialii Complexului Energetic Hunedoara au refuzat de la 1 iulie  să mai cumpere huilă de la cele trei mine neviabile – Petrila, Paroşeni şi Uricani – ceea ce duce la oprirea producţiei. În plus, preţul oferit pentru cărbunele extras de ei este extrem de mic, de doar 43 de lei/ Gcal, în contradicţie cu programul convenit cu reprezentanţii Comisiei Europene. La începutul acestei săptămâni, CEH a lansat o comandă, pentru 10.000 de tone de huilă, dar numai pentru săptămâna în curs, ceea ce nu rezolvă problema de fond.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/