18.2 C
Deva
miercuri, iunie 19, 2024

Sărbătoarea oieritului. „Țurcana – Regina Munților” 2022

Oierii din toată țara s-au reunit, duminică 25 septembrie, la Sărbătoarea „Țurcana – Regina Munților”. Evenimentul, ajuns la cea de-a XVII-a ediție, având loc și în acest an în aceeași locație: satul Costești, comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara.

Evenimentul a reunit duminică oieri din toată țara. Crescătorii de ovine și-au expus cele mai frumoase animale, berbeci și mioare, din toate subrasele Țurcanei. Au fost premiate cele mai frumoase oi.
„Prezența în număr mare a vizitatorilor dar mai ales a crescătorilor mă bucură. Estimez că sunt în jur de o mie de oi în boxe. Cei care au venit la eveniment pot găsi de la animale, la produse tradiționale, brânzeturi de toate felurile, balmoș, dar și obiecte ciobănești în general – cojoace, ciomege, bâte, fluiere etc.”, declara Dumitru Andreșoi, președintele „Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia Hunedoara”.

După vizitarea standurilor și festivitatea de premiere vizitatorii, prezenți în număr mare și de această dată s-au putut delecta cu un program folcloric susținut de artiști de muzică populară.

Dan Orghici

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/