22.9 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

Spitalul din Hunedoara revine la normal, după trei luni în care a fost unitate medicală Covid 19

Ministrul Sănătății a emis ordinul prin care Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” redevine „spital suport Covid”. Actul a intrat deja în vigoare, dar va fi nevoie de o perioadă de reorganizare medicală a spitalului, astfel încât să se revină cu totul la normal, a informat Radu Budae, managerul Spitalului municipal Hunedoara.

„Trebuie să ne ocupăm cum se cuvine de pacienții pe care îi avem deja internați. În același timp, trebuie să reorganizăm activitatea secțiilor, să facem operațiuni de curățenie generală și dezinfecție în tot spitalul. Vorbim despre sute de încăperi și o suprafață construită totală de peste 10.000 de metri pătrați. Estimez că întregul proces de tranziție de la spital Covid la spital suport covid va dura aproximativ 10 zile. Depunem toate eforturile ca procesul de tranziţie de care vorbeam să se deruleze corect şi eficient, astfel încât să putem primi și cazuri non-Covid”, a declarat managerul spitalului, Radu Budae.

La ora actuală, în spitalul din Hunedoara sunt internați 120 de pacienți cu Covid 19, iar procesul de revenire a unității la statutul de „spital suport” este imposibil de derulat de pe o zi pe alta. Cei mai mulți pacienți internați în spital cu Covid 19 au fost 160. Din 20 noiembrie 2020, unitatea medicală din Hunedoara a fost declarată „spital Covid”, unul dintre motivele autorităților din domeniul sanitar fiind acela că deține circuitele și cadrele medicale necesare pentru a gestiona o situație de acest fel, în contextul unui al doilea val de infectări cu sars-cov-2.

În 19 ianuarie 2021, Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara și Instituția Prefectului au transmis Ministerului Sănătății o adresă prin care se solicita revocarea ordinului de ministru prin care spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” era declarat „spital Covid”.

„Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara își va desfășura activitatea ca Spital suport Covid”, au precizat și reprezentanții Prefecturii Județului Hunedoara. „Guvernul României a stabilit că unitatea sanitară se poate încadra ca Spital Suport Covid pentru a oferi servicii medicale unui număr mult mai mare de pacienți. Astfel, ministrul Sănățății, Vlad Vasile Voiculescu, a emis Ordinul nr. 138 din 10 februarie 2021, care modifică ordinul ministrului Sănătății nr. 555/2020 privind lista spitalelor Covid și Suport Covid. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial cu numărul 139 din 10 februarie 2021”, se arată în comunicatul transmis de Instituția Prefectului.

În județul Hunedoara, lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2, este următoarea: Spitalul Municipal „Dr. A. Simionescu” Hunedoara, Spitalul Municipal Orăştie, Spitalul Municipal Lupeni, Spitalul Municipal Vulcan, Spitalul Orăşenesc Haţeg, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu, Spitalul General CF Simeria, Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva – Secţia ATI, Secţia boli infecţioase şi Secţia pneumologie, Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad, Spitalul de Psihiatrie Zam și Spitalul de Urgenţă Petroşani – Secţia pneumologie.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/