Doar câteva luni au la dispoziţie oficialii Complexului Energetic Hunedoara pentru a verifica situaţia juridică a tuturor terenurilor aflate în proprietate ori utilizate. În plus, CEH trebuie să rectifice şi evidenţa patrimonială, după cedarea unor proprietăţi către CNADNR pentru construcţia autostrăzii.
Până în data de 30 iunie, Complexul Energetic Hunedoara trebuie să-şi facă ordine în documentele contabile în ceea ce oriveşte terenurile deţinute, utilizate, ori trecute în patrimoniul CNADNR pentru construcţia autostrăzii Lugoj – Deva. Asta după ce inspectorii Curţii de Conturi au constatat o adevărată harababură în documentele entităţii energetice, atât pe Divizia Minieră, cât şi la Sucursala Electrocentrale Deva.
Astfel, Curtea de Conturi a descoperit că o parte din subunităţile Sucursalei Divizia Minieră Valea Jiului, componentă a CEH, nu posedă documente de atestare a dreptului de proprietate qsupra terenurilor pe care le deţin şi le au înregistrate în evidenţe. La finele anului 2013 a avut loc o inventariere a bunurilor, dar nici măcar atunci nimeni nu a fost interesat de situaţia juridicăa terenurilor.
Lucrurile nu stau diferit nici la Sucursala Electrocentrale Deva, unde modificările de patrimoniu au fost probabil neinteresante pentru responsabili. Astfel, în acest caz o parte a terenurilor din domeniul privat al CEH a fost expropriată şi trecută în patrimoniul CNADNR pentru construcţia autostrăzii Lugoj – Deva, dar nimeni nu s-a mai chinuit ulterior să facă modificările de rigoare. „Sucursala Electrocentrale Deva, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara nu a înregistrat până la data controlului în evidenţele tehnic operative şi în contabilitate modificările de patrimoniu produse prin efectele de expropriere a unor suprafeţe de teren din domeniul privat al acestei unităţi, în interesul public al lucrărilor pentru autostrada Lugoj – Deva”, spun inspectorii Curţii de Conturi. Grav este că se încalcă flagrant legea, aşa că responsabilii CEH trebuie să se conformeze şi să-şi facă ordone în documente.