19.9 C
Deva
vineri, iunie 14, 2024

Trei ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au slujit la hramul Mănăstirii Prislop

În ziua praznicului Înălțării Sfintei Cruci, sâmbătă, 14 septembrie 2019, Mănăstirea Prislop și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, împreună cu Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și cu Preasfințitul Părinte Episcop Danii Stoenescu, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Omilia pericopei evanghelice citită la Sfânta Liturghie a fost rostită de către Preasfințitul Părinte Episcop Daniil, iar Preasfințitul Părinte Episcop Andrei a predicat despre aflarea lemnului Sfintei Cruci, pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos pe dealul Golgotei, de către Sfântul Împărat Constantin cel Mare, la îndemnul mamei sale, Sfânta Împărăteasă Elena, și instituirea acestei sărbători încă din secolul al IV-lea, prin înălțarea lemnului Sfintei Cruci de către patriarhul Macarie al Ierusalimului, în văzul tuturor.

La final arhipăstorul hunedorean, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a adresat un cuvânt de mulțumire sfințiților slujitori și tuturor credincioșilor veniți să se roage la hramul Mănăstirii Prislop.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a săvârșit o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Arsenie Boca, aflat în cimitirul mănăstirii.

Episcopia Devei și Hunedoarei

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/