-1.3 C
Deva
marți, decembrie 5, 2023

Un poliţist din Petroşani, acuzat că a bătut un tânăr chiar în sediul poliţiei

*Altercaţie finalizată cu un scandal de agresiune

Un poliţist din Petroşani este acuzat de agresiune de către un tânăr pe care omul legii trebuia să-l audieze ca urmare a unui scandal produs într-un club din Petroşani. Tânărul – care este fiul unui consilier judeţean –  este decis să depună plângere împotriva poliţistului la superiorii acestuia şi să-l dea şi în judecată.

plescan.dani1 O altercaţie între două grupuri de tineri, care a avut loc vineri noaptea într-un club din Petroşani s-a transformat într-un scandal monstru, cu acuzaţii de agresiunea la adresa unuia dintre poliţiştii implicaţi în acest caz. După scandal, patru tineri – dintre care doi copii ai unor persoane publice din Petroşani – au fost duşi la poliţie pentru declaraţii. Este vorba despre fiul consilierului judeţean Dorina Pleşcan, precum şi fiul fostului inspector şcolar general al judeţului Hunedoara, Alexandru Lăutaru. Cum în acest caz nu au fost depuse plângeri, s-au aplicat doar sancţiuni contravenţionale, dar din acest moment începe cu adevărat circul. Daniel Pleşcan susţine că a fost bătut chiar în seidul poliţiei de către poliţistul care ar fi trebuit să îi ia declaraţia şi care se făcea că se împiedică, pentru ca imediat să-l lovească în abdomen sau în zona ficatului. „M-au luat din faţă de la la non – stop (n.r. un magazin de lângă clubul unde s-a întâmplat altercaţia), m-au băgat în maşină şi m-au dus la Poliţie. În sediul poliţiei, poliţistul respectiv se făcea că se împiedică şi mă lovea cu piciorul. M-a calcat intenţionat pe mână, i-am spus că sunt operat şi mi-a spus că suferă! Am martori care au auzit când strigam şi le spuneam să nu mai dea în mine, că nu-s pe timpul comuniştilor. Erau mai mulţi politişti în birou, dar niciunul nu a intervenit. M-a lovit în burtă, la ficat”, susţin Daniel Pleşcan (24 de ani). Deşi a refuzat să dea vreo declaraţie, cel puţin în acel moment, acesta a fost ţinut în sediul poliţiei de la 3 noaptea, până la ora 14 a doua zi, când a venit avocatul său şi doar atunci au fost de acord să-l elibereze. Pleşcan este decis să-I facă plângere poliţistului pentru agresiune atât la IPJ Hunedoara, cât şi la Ministerul de Interne, dar spune că îl va da şi în judecată. Fiul consilierului judeţean Dorina Pleşcan  s-a prezentat ieri la Spitalul de Urgenţe Petroşani, iar diagnosticul stabilit de medici este “contuzie metacarp drept, echimoză unică deltoid anterior, contuzie abdominală superioară dreaptă. Afirmativ agresiune”.

Crecetări încrucişate

Pe de altă parte, Adriana Voinea, purtator de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat că “dacă acesta consideră că i-au fost lezate drepturile poate face plângere atât la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, cât şi la Parchet”. Numai că, aceasta mai spune că şi Plşecan este cercetat la rândul său pentru sfidarea organelor judiciare, lovire şi alte violenţe. “Poliţiştii au fost sesizaţi de agentul de pază cu privirela producerea altercaţiei, iar echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că acesta a provocat altercaţia. Împreună cu alte trei perosane a fost condus la sediul Poliţiei Petroşani, dar pe drum a adresat cuvinte jignitoare şi ameninţpri cu acte de violenţă, drept pentru care a fost nevoie de imobilizarea şi încătuşarea lui, conform procedurilor”, a mai spus sursa citată anterior.

 

 

Știri Similare

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/