19.6 C
Deva
sâmbătă, iulie 13, 2024

(VIDEO) Clădirea monument a gării Simeria a intrat în șantier. Renovată după 120 de ani

Clădirea de călători a Gării Simeria, un monument istoric vechi din anul 1900, aflat într-o stare avansată de degradare a intrat în șantier. Ea a fost înconjurată de garduri, iar accesul în mai multe dintre încăperile ei a fost oprit.

 

Muncitorii lucrează la debarasarea mobilierului, instalațiilor și materialelor vechi din câteva încăperi și la desfacerea tencuielilor, urmînd să continue cu săpăturile necesare, spargerile de betoane, refacerea zidăriei și cu celelalte lucrări de renovare. Gara Simeria va fi restaurată pe o suprafață de 4.500 de metri pătrați, conform proiectului tehnic.

„Odată cu lucrările de consolidare se vor face și lucrări de refuncționalizare a spațiilor: se vor amenaja spații pentru călători – săli de așteptare, case de bilete, bagaje și informații, grupuri sanitare cuprinzând cabine pentru persoanele cu dizabilități, se vor amenaja spații destinate închirierii lor pentru activități de servicii și comerț. La etajul unu, zona centrală, se vor amenaja spații pentr călători. Se va amplasa un lift în legătură cu holul central, cu stații la subsol, parter și etajul I. Lângă lift se va amenaja și o scară nouă. Liftul și scara vor asigura legătura cu tunelul pietonal nou. Tunelul pietonal de subtraversare și acces a linii va face legătura între clădirea de călători și peroanele dintre liniile 2 – 3 și 4 – 5. Legătura cu clădirea de călători se va face pe la subsolul existent în zona centrală”, se arată în proiect.
Conform proiectului, în staţia Simeria peroanele existente vor fi demolate, iar tunelul dezafectat. Va fi modernizat peronul din faţa clădirii pe o lungime de 270 de metri, iar cele dintre liniile 2 şi 3 şi dintre liniile 4 şi 5 pe o lungime de 400 de metri. Ele vor avea înălţimea de 0,55 metri. Peroanele vor beneficia de iluminat modern, vor fi amenajate locuri de parcare, va fi reclădită pasarela şi vor fi înfiinţate trei lifturi. Simeria este în prezent unul dintre cele mai importante noduri feroviare din România.

Staţia CFR Simeria este cuprinsă în proiectul de modernizare a infrastructurii feroviare pe tronsonul Simeria – Gurasada, în lungime de 41 de kilometri. Investiția estimată la peste 2,6 miliarde de lei prevede reabilitarea a 40,88 km linie de cale ferată.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/