9.7 C
Deva
sâmbătă, mai 25, 2024

(VIDEO) Muncitorii din țări exotice au dus o parte din greul lucrărilor din Hunedoara. Cum arată, acum, promenada la care muncesc

  • În ultimii ani, firmele care au lucrat la rețeaua stradală, pistele de biciclete, la reabilitarea infrastructurii din Centrul istoric al Hunedoarei și la noua faleză de pe râul Cerna din Hunedoara au angajat tot mai mulți muncitori proveniți din Nepal, India, Pakistan și alte țări din sudul Asiei.

„Sunt, în general, mai disciplinați ca unii muncitori români, își văd de lucru, deși au și ei nemulțumiri, uneori legate de programul de lucru. Adică își doresc pauze mai lungi și un program mai scurt. Li se asigură salariul minim în construcții oferit în România și cazarea, iar pentru că au cheltuieli reduse, reușesc să trimită o parte din veniturile lor familiei din țările natale”, spune un antreprenor din Hunedoara.

În prezent, mai multe echipe de muncitori străini lucrează în Centrul Istoric al Hunedoarei, la reabilitarea străzilor de la Castelul Corvinilor și a albiei râului Cerna. După finalizarea lucrărilor, Hunedoara va avea o promenadă de circa 600 de metri pe malul râului Cerna,
„Reamenajarea albiei râului Cerna şi transformarea acesteia într-o zonă de promenadă a intrat într-o nouă etapă. Pe porţiunea dintre podul de la vechea poartă principală a fostului combinat şi podul de pe Strada Constantin Bursan s-au amenajat terasele, iar marți a început turnarea stratului de beton pe Aleea mare. Zona va avea şi suprafeţe cu gazon”, informează Primăria Hunedoara.

Străduțele din jurul castelului Corvinilor sunt pavate și vor fi transformate în alei pietonale, cu traffic restricționat pentru mașini. Lucrările în Centrul Istoric al Hunedoarei sunt realizate cu fonduri europene și vor trebui finalizate în 2024.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/