37.2 C
Deva
duminică, iulie 14, 2024

(VIDEO) Sezon estival început cu stângul pe Lacul Cinciș, din cauza drumului dezastruos

Omulţime de locuri de agrement îşi aşteaptă oaspeţii pe malurile Lacului CInciș odată cu apropierea sezonului estival.

Pentru a se bucura de zilele libere petrecute aici, cei care se îndreaptă spre lacul aflat la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara au, însă, de trecut un „obstacol”: Drumul Judeţean 687 Hunedoara – Lacul Cinciş – Topliţa (25 de kilometri) construit în anii ’60 odată cu amenajarea hidrografică Cinciş – Cerna.

Şapte kilometri ai şoselei de pe malul lacului au intrat, în 2018, în administrarea Primăriei Teliucu Inferior, beneficiara unei investiţii de extindere a reţelei de apă şi canalizare la casele şi pensiunile de pe malul lacului. Sectorul extrem de degradat a fost afectat şi mai mult de săpăturile de pe marginea drumului şi de şanţurile transversale.

Atât Primăria Teliucu Inferior, cât şi constructorii reţelei de apă şi canalizare au fost notificaţi de către Consiliul Judeţean Hunedoara să execute lucrări de întreţinere periodică pentru menţinerea stării de viabilitate a sectorului de drum judeţean DJ 687D, aflat în administrarea primăriei până la finalizarea lucrărilor de apă şi canalizare.

În ciuda nemulţumirilor localnicilor şi turiştilor intervenţiile din ultimele luni au fost minime. Pe marginea şoselei, unde au fost săpate şanţuri, constructorii au turnat dâre de asfalt, care au fost distruse ori s-au deformat sub greutatea maşinilor. Şanţurile transversale au fost asupate cu pământ şi pietriş. Primăria Teliucu Inferior nu are fonduri pentru reparaţii ample pe acest drum şi, oricum, după realizarea investiţiei la reţeaua de apă şi canalizare, el va reveni în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara.

Reabilitarea DJ 687D a fost promisă de autorităţile judeţene de mai mulţi ani, şoseaua fiind inclusă în cele zece sectoare de drum turistice pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara a făcut studii de fezabilitate şi a încercat să obţină finanţări pentru modernizarea lor.

Până când drumul va fi reabilitat, miile de turişti care ajung pe malul Lacului Cinciş vor trebui să circule cu prudenţă şi să încerce să evite gropile şi numeroasele şanţuri din carosabil. Şi nu numai pe cei şapte kilometri de pe malul lacului. Şi drumul dintre Hunedoara şi Teliucu Inferior, până la serpentinele barajului, are nevoie de reabilitare.

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/