12.3 C
Deva
vineri, mai 24, 2024

(VIDEO) Străinii rămân înfiorați de locurile senzaționale din Hunedoara

  • Cele mai faimoase monumente din Hunedoara atrag turiști din întreaga lume, însă în ultimii ani aceștia au găsit noi motive de a le explora, unele cu totul neobișnuite.
  • Dorian Riviere, un tânăr realizator de documentare din Franța, a ajuns în Hunedoara, împreună cu trei colegi, atras de legendele cu strigoi de la Castelul Corvinilor.

„Am venit în România fiind foarte interesat de mitologia despre vampiri, pe care i-am descoperit prin intermediul romanului „Dracula” al lui Bram Stoker. Am aflat că originea povestirii este în România, unde sunt o mulțime de legende despre strigoi, moroi și vampiri. Am venit aici pentru a găsi oameni care cred astfel de ființe, la fel cum și eu cred în existența lor. Unii spun că acest castel este bântuit și circulă o mulțime de zvonuri pe seama lui, despre lucruri stranii petrecute aici, însă mie mi-a plăcut că este autentic și plin de istorie”, spune Dorian.

Tânărul și colegii săi se află printre numeroșii străini care de-a lungul timpului au văzut Castelul Corvinilor din Hunedoara ca pe un loc senzațional, în care legendele despre Dracula, strigoi și vampiri ar avea un sâmbure de adevăr.

Și în Sarmizegetusa Regia au ajuns numeroși străni, atrași de senzațional. În 2019, Manu Bennett unul dintre cei mai faimoşi actori neo – zeelandezi, cunoscut pentru rolurile sale în „Spartacus” şi „Hobbitul”, a fost protagonistul unor scene ieşite din comun, petrecute în capitala dacilor.

Superstarul s-a dezbrăcat complet şi a practicat ritualul Haka în Marele templu circular din Sarmizegetusa Regia. Manu Bennett a mărturisit că a trăit o experiență unică în incinta sacră a dacilor.

„Am simţit dacii care cântau şi dansau în cercurile largi, am simţit poveştile de dragoste nespuse, copiii urmărindu-se unii pe ceilalţi printre copaci şi, în final, vorbele regelui Decebalus către oamenii săi: „Suntem războinici. Zeii noştri ne vor apăra!” Am realizat că eram la un pas de singurul cerc rămas de la daci, un popor care nu mai există, o naţiune odată puternică de bărbaţi, femei şi copii, care în anii 106 d. Hr. a fost anihilată de Imperiul Roman. Inima şi sufletul meu s-au întors împotriva timpului care ne-a despărţit, am început să-i dezlegem ceasul şi am început să urc pe munte, cu fiecare pas recitând cuvintele Maori haka, „Kia rit! Kia Rite!! Pregătiţi-vă! Ar mai conta cuvintele mele? Vor fi auzite?”, a scris Manu Bennett, pe pagina sa de Instagram.

Actorul a dansat gol, pentru câteva minute în Sarmizegetusa Regia, însă astfel de practici sunt interzise prin regulamentul de vizitare al sitului.

Ulterior, Manu Bennett, care era însoţit de un grup de prieteni, şi-a cerut scuze şi a declarat că nu cunoaşte limba română şi nu a ştiut ce era scris pe panourile de informare.

„Când am interpretat haka la Sarmizegetusa, România, am făcut-o cu intenţiile spirituale depline de conectare cu poporul dacilor antici, adăuga acesta. Dacă ascultaţi, veţi auzi răspunsul tunetului care a răsunat peste munţii Carpaţi când am strigat aceste cuvinte. A fost o binecuvântare şi, personal, unul dintre cele mai strălucitoare şi mai înălţătoare momente ale mele, fiind gata să păşesc într-un cerc antic de energie şi să încerc să ajung în timp. Maori privesc spiritele strămoşilor din trecut ca furnizând o energie numită wairua. Am privit tunetul ca wairua al vechilor daci şi ca urletul lui Decebal”, relata Manu Bennett, în 2019.

Știri Similare

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/