2 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Vreţi să salvaţi un căţel din adăpost? Iată ce trebuie să faceţi

Dacă vreţi să salvaţi un căţel din adăpostul de la Petroşani acum puteţi să o faceţi. S-a dat liber la adopţii şi există chiar şi un program special pentru cei care doresc să salveze un căţel de la eutanasiere. Nu vă costă absolut nimic, dar trebuie să îndepliniţi câteva  cerinţe.

maidaneziCâinii comunitari adunaţi de pe străzi de hingheri pot fi adoptaţi de cei care îndeplinesc anumite cerinţe. Adopţia este gratuită, iar căţelul va fi deparazitat, castrat şi crotaliat. Nicolae Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Petroşani spune că la adăpostul din Colonia Petroşani, care a aparţinut municipalităţii, iar acum este în administrarea Serviciului Judeţean Pentru Ocrotirea Animalelor Fără Stăpân, programul de adopţii este în fiecare miercuri de la orele 12.00 la 14.00. „Pentru adoptarea unui câine sunt necesare următoarele acte doveditoare: Carte de Identitate, o dovadă că are spaţiu unde să ţină câinele şi, de asemenea, o dovadă că are cu ce să întreţină respectivul  animal,a dică adeverinţăde salariu, cupon de pensie, ori alte acte ce atestă veniturile”, a mai spus Nicolae Taşcă.

Câinii pot fi adoptaţi şi la distanţă

Vestea bună este că, potrivit Proiectului de Norme metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind aprobarea programului de Gestionare a câinilor fără stăpân, care  a fost lansat vineri în dezbatere publică de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, câinii pot fi adoptaţi şi la distanţă. Practic, dacă cel ce doreşte să salveze un câine comunitar nu dispune de spaţiul necesar cazării acestuia, poate să suporte toate cheltuielile necesare pentru menţinerea câinilor în adăpost. Cheltuielile de întreţinere în adăposturile publice a câinilor fără stăpân adoptaţi la distanţă sunt stabilite prin hotărâre a consiliului local, respectiv prin hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, mai spune proiectul de lege menţionat. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia sa utilizeze donaţiile efectuate de persoanele care adoptă la distanţă numai pentru întreţinerea câinilor adoptaţi prin această procedură. Adopţia la distanţă se realizeaza prin completarea unui formular, după care serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia să prelungeasca termenul de adăpostire a câinilor adoptaţi pe durata respectării de către adoptator a obligaţiilor materiale asumate prin declaraţia de adopţie la distanţă. Adopţia la distanţă poate fi încetată dacă adoptatorul nu respectă pentru o perioadă de două săptămâni consecutive, obligaţiile asumate prin declaraţia de adopţie la distanţă. Numărul câinilor adoptaţi la distanţă de o persoană nu este limitat. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân au obligaţia sa dea curs cererilor de adopţie la distanţă în limita capacităţii de adăpostire fără a perturba acţiunile de gestionare a populaţiei de câini făra stăpân. Câinii fără stăpân adoptaţi la distanţă pot fi preluaţi oricând de adoptatori sau pot fi adoptaţi de altcineva, cu acordul adoptatorului la distanţă.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/