2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Guvernul nu a alocat bani pentru a stăvili alunecarea de teren de la Universitate

Dealul din Petroşani care anul trecut a provocat atât de multă suferinţă după ce pământul înmuiat de ploaie a plecat la vale şia  distrus agoniseala de o viaţă a localnicilor de pe strada Brazilor, nu a fost nici acum consolidat. Guvernula  promis că va aloca fonduri pentru amenajarea unui dig de sprijin, dar promisiunea nu s-a concretizat nici acum!

2012-06-01 17.34.08De aproape un an şi jumătate, localnicii de pe strada Brazilor stau cu frica în sân ca nu cumva alunecarea de teren să se reactiveze. La începutul lunii iunie 2012, terenul de la baza dealului Universităţii a plecat la vale, punând în pericol cel puţin 8 imobile care oricând pot fi înghiţite de tone de pământ. O ploaie puternică a dus la producerea unei puternice alunecări de teren, care a afectat grav mai multe gospodării şi, pentru ca pământul să nu mai plece la vale s-a concluzionat că este nevoie de un dig de sprijin. Primăria Petroşani a efectuat raportul de expertiză, iar documentul a fost înaintat Prefecturii Hunerdoara, în vederea pregătirii hotărârii de guvern pentru alocarea sumelor de bani necesare. Pentru construirea digului de sprijin s-a calculat că ar fi necesară suma de 500.000 de lei, iar zidul ar urma să aibă 4 metri înălţime şi circa 100 de metri lungime. Numai că, deocamndată, nu s-a găsit şi finanţarea necesară. Proiectul de hotărâre a fost întocmit, dar Executivul nu a mai găsit şi banii necesari pentru finanţarea proiectului, în ciuda promisiunilor. Anul trecut, Guvernul susţinea că bugetul de stat este gol, iar anul acesta proiectul a fost uitat de tot. Reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Petroşani spun că nu mai au nicio veste şi nici nu mai ştiu ce să le spună oamenilor care se tem că ploile vor înmuia din nou solul, iar dealul se va prăvăli peste casele lor.

Reamintim că, la începutul lunii iunie 2012, după mai multe ore de ploaie torenţială care a depăşit 20 de litri pe metrul pătrat, dealul Universităţii a luat-o la vale şi mai multe case au fost la un pas de a fi înghiţite de solul argilos. Nămolul a acoperit curţile oamenilor, iar dacă mai plouă alunecarea de teren riscă să se reactiveze în lipsa unui zid care să sprijine versantul şi să preia eventualele alunecări de teren.

 

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/