21 C
Deva
miercuri, iulie 17, 2024

Ziua Mondială a Apei, marcată în școli din mediul rural

Reprezentanți ai Apa Prod SA organizează „Lecții deschise” cu elevi de la școlile din Bretea Română, Dobra și Cristur

 

Acțiunile dedicate Zilei Mondiale a Apei au început, ieri, la Școala Gimnazială din Bretea Română. Câteva zeci de copii din ciclul primar au participat la o „Lecție deschisă”, susținută de reprezentanți ai operatorului regional de apă și canalizare, pe teme privind importanța și  protejarea resursei  de apă, dar și protejarea sistemelor de canalizare.

 

Anul trecut, Apa Prod a organizat astfel de acțiuni în școli din mediul urban, iar anul acesta s-a îndreptat către unități de învățământ din mediul rural. „Încercăm să ajungem la școli din cât mai multe zone aflate în aria noastră de operare. Anul trecut am fost la școli din Deva și Simeria, iar anul acesta am fost deja la Bretea Română și urmează să mergem la Dobra și Cristur. Încercăm, prin aceste lecții, să îi învățăm pe copii cum și de ce este important să protejeze apa dar și cum să utilizeze corect sistemele de canalizare”, a spus purtătorul de cuvânt al Apa Prod SA, Andreea Morogan.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei a fost „Apa Menajeră”. Pe această linie, copiilor li s-a explicat cum trebuie protejat sistemul de canalizare și ce se poate întâmpla dacă nu se respectă câteva reguli esențiale. „Deși nu există sistem public de canalizare în toate satele comunei, am fost plăcut surprinși să vedem că micuții știu ce trebuie și ce nu trebuie aruncat în canalizare. Sperăm să și respecte aceste reguli, nu doar să le cunoască”, mai spune Andreea Morogan.

Pe linia protejării apei, copiii au vizionat un film educativ și au învățat despre circuitul apei în natură, atât prin discuții libere, cât și prin „Povestea unei picături de apă”.

 

Cifră

60 de copii au participat la „Lecția deschisă”

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/