17.1 C
Deva
marți, aprilie 30, 2024

Crosul “Icarul din Binţinţi” ediţia a IV-a

Şi anul acesta manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Pionierului Aviației Române ”Aurel Vlaicu”, în data de 25 iunie 2017 au început ca în toţi anii precedenţi cu un cros organizat dis de dimineaţă în centrul satului, de Parohia Ortodoxa Aurel Vlaicu prin preotul paroh Avram Cornel, cu sprijinul Primăriei Geoagiu, CTA “Alexandru Borza” și domnul Ioan Bota fiu al satului.

 

Faţă de ediţia precedentă anul acesta un număr mai mic de copii au luat startul din faţa casei memoriale a pilotului aviaţiei româneşti Aurel Vlaicu, 57 de elevi din clasele primare, gimnaziale şi colegiu aparţinând zonei Geoagiu. Startul s-a dat pe trei categorii de vârstă şi trei distanţe de parcurs între 500, 1000 şi 1500 de metri. Premiile au constat în cupe primilor trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă, medalii, diplome, dulciuri şi un tricou fiecărui participant.

“A fost un moment deosebit întrucât a fost implicată întreaga comunitate, părinţi, copii şi bunici. Satul a prins viaţă preţ de o oră şi jumătate, iar alergarea s-a făcut din faţa monumentului lui Aurel Vlaicu. Este ceea ce ne dorim noi aici în sat prin sport şi mişcare să ducem o viaţă sănătoasă, prin implicarea alături de şcoală. Trei factori importanţi trebuia să-şi dea mâna în educaţia copilului respectiv  şcoala, familia şi biserica.  Orice copii al satului trebuie să fie curajoşi, ambiţioşi, talentaţi şi recunoscători pentru darurile care le-au primit de la Dumnezeu. Să fie modeşti şi să fie cât mai creativi în viaţa de zi cu zi şi să se ridice la nivelul care-i obligă la şcoală.  Mă bucur că am reuşit să-i adunăm pe aceştia în organizarea evenimentului. L-am avut alături lângă noi pe domnul învăţător Gyori Iosif din Romos care ne-a sprijinit din partea şcolii.”, spune preotul Avram Cornel.

 

Câştigători la grupa de copii din clasele primare I-IV au fost:

Locul I Baran Andrei;

Locul II Dimianu Mădălina,

Locul III Varga Cornel şi Sacco Luca Mario

 

Clasele V-VIII

Locul I Mica Călin;

Locul II Bota Timofte;

Locul III Novac Ştefan

 

Clasele IX-XII

 

Locul I Bucur Alexandra;

Locul II Paştiu Wiliam;

Locul III Linul Alin.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/