În preajma primei reprezentative sunt, cu largheţe, cinci jucători crescuţi în judeţul nostru
Odată cu trecerea timpului, dar şi cu evoluţia slabă a echipelor, numărul fotbaliştilor hunedoreni din jurul echipei naţionale a scăzut foarte mult.
Cu probleme
La ora actuală, cu multă largheţe, putem spune că numai cinci hunedoreni sunt în preajma echipei naţionale. Singurul care ar putea emite pretenţii să fie chiar titular este Mihai Pintilii. Fostul jucător al Jiului, fiind chiar căpitan al echipei, a prinsm toamna trecută, un sezon excelent, evoluţiile sale aducându-l în preajma echipei naţionale. Din păcate, însă, o accidentare l-a scos din ritm pe Pintilii spre sfârşitul anului, iar aceasta pare a fi recidivat la turneul de pregătire pe care echipa sa asctuală, Steaua, îl efectuează în Spania. Steliştii, care dacă vor câştiga cele două jocuri restante, vor fi lideri în campionatul intern, au o listă întreagă de accidentaţi, la care se mai pot adăuga şi unele plecări, dar numele lui Pintilii pentru un evetual transfer extern nu a fost vehiculat până în prezent. La un transfer extern visează, cu siguranţă, şi Cristian Bălgrădean, portarul lui Dinamo. Fostul jucător al Lupeniului a fost aproape, anul trecut, de un transfer la Standard Liege, dar această variantă a picat, lucru care l-a afectat foarte mult atunci pe jucător. Acum Bălgrădean este titualar incontestabil la Dinamo şi poate fi oricând o bună soluţie pentru echipa naţională, dar pare nu prea fi pe placul actualului selecţioner. Deşi a debutat furtunos, o accidentare l-a scos din circuit pe un alt fost jucător al Lupeniului, Marian Pleaşcă. Acesta, încă tânăr, luptă să-şi recâştige locul de titular la formaţia sa de acum Pandurii Târgu Jiu, şi dacă şi va reveni complet, poate fi o soluţie pentru postul de fundaş dreapta al echipei naţionale, care, la ora actuală, este cam neacoperit.
Aparţin mai mult trecutului
O situaţie aparte o are Dacian Varga. Jucătorul născut în Petroşani a reuşit, luna trecută, să scape de Sportul Studenţesc şi a semnat cu una dintre echipele Craiovei. Acesta ar trebui să revină într-un joc oficial după multe luni de pauză, dar echipa sa este de divizie secundă, la care se mai adaugă şi vârsta sa, de aproape 30 de ani, lucruri care fac puţin probabilă revenirea sa în rândul tricolorii. În fine, hunedoreanul Bogdan Lobonţ, fostul portar al Corvinului, este rezervă la AS Roma, chiar dacă pare a fi pe placul tuturor antrenorilor ce s-au perindat pe banca tehnică a echipei din capitala Italiei. Jucătorul, care a împlinit zilele trecute 36 de ani, în ciuda statutului său de la echipa de club, este convocat mai mereu la echipa naţională, datorită experienţei şi valorii sale, dar şi siguranţei ce o oferă atunci când joacă, lucru mai rar la ceilalţi portari cu care se duelează pentru postul de titular în poarta naţionalei, induferent că este vorba de Tătăruşanu, Pantilimon sau Silviu Lung junior.