11.8 C
Deva
luni, aprilie 29, 2024

Maratonul dacilor va avea loc în Munţii Orăştiei

DSCN02351Aproape 200 de sportivi sunt aşteptaţi să participe la „Maratonul Dacilor”, eveniment organizat în 23 august pe traseul Orăştie – Costeşti – Sarmizegetusa Regia. Evenimentul constă în două probe, una de maraton pe distanța Orăștie – Sarmizegetusa Regia și una de semi-maraton pe distanța Costești – Sarmizegetusa Regia. Traseul maratonului urmărește vârful dealurilor din partea dreaptă a drumului Orăştie – Costești – Sarmizegetusa Regia.

Potrivit organizatorilor, în proba de maraton, participanţii vor alerga pe distanţa de 45 de kilometri, cu 1.900 de metriu diferenţă de nivel, pe următorul traseu: Start la Arsenal Park (Orăștie) – Țâțele Gorganului – Costești Cetățuie – Costești – Costești Blidaru – Târsa – Prihodiște – Sosire la Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de maraton, care începe la ora 7:00, este de 10 ore. Proba de semi-maraton, ep distanţa de 23 de kilometri şi cu o diferenţă de nivel de 1.100 de metri va avea următorul traseu: Start la Costești – Blidaru – Târsa – Prihodiște – Sosire la Sarmizegetusa Regia. Durata maximă a probei de semi-maraton este de 7 ore.

Competiţia este organizată de Asociația „Corporeanima” în colaborare cu Consiliul Județean Hunedoara, Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice și Primăria Orăștioara de Sus şi are scopul de a promova zona cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/