Oamenii au început să înţeleagă că există o relaţie intimă şi dinamică între sentimente şi gânduri şi ceea ce se întâmplă în organism.
Într-un articol publicat în Time Magazine s-a arătat că fericirea, speranţa, optimismul şi satisfacţia „par să reducă riscul ori severitatea afecţiunilor cardiovasculare, bolilor de inima, diabetului, hipertensiunii şi infecţiilor respiratorii în vreme ce depresia poate înrăutăţi bolile de inima, diabetul şi toate celelalte afecţiuni”. Boală este reală, accidentele se pot întâmplă iar medicină te poate salva. Însă rolul minţii şi a emoţiilor în starea de sănătate par a fi vitale. Iar prin înţelegerea acestei relaţii oamenii pot avea un rol mai important în ceea ce priveşte propria stare de bine. Este doar o părticică a imaginii de ansamblu, însă este părticică pe care oamenii o ignoră, de cele mai multe ori.
„O emoţie precum teamă poate fi descrisă că un sentiment abstract ori că o moleculă tangibilă de adrenalină. Fără sentiment nu există hormon, fără hormon nu există sentiment. Revoluţia pe care noi o numim medicină minte-corp este bazată pe această simtă descoperire: unde merge un gând, o substanţă chimică îl însoţeşte”, scrie Deepak Chopra în Ageless Body, Timeless Mind. Continuarea pe sfatulparintilor.ro.
SURSA: sfatulparintilor.ro.