Acesta va fi controlat, începând cu această săptămână, de către inspectorii DSVSA
Inspectori sanitar – veterinari vor verifica, incepand cu această săptămână, condițiile în care vor fi sacrificați mieii la Petroșani.
Se aşteaptă avizele
Singurul abator care funcționează în perioada sărbătorii de Paști va fi deschis, imediat ce va primi avizele medicale, iar ciobanii deja și-au anunțat venirea cu miei la piață. Situat în incinta pieței Agroalimentare din Pentroșani, abatorul este unic la nivelul Văii Jiului și aici pot fi sacrificate în mod igienic animalele în perioada premergătoare Paștelui. Incinta urmează să fie igienizată și apoi inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Protecţia Alimentelor (DSVSA) Hunedoara vor da avizul necesar funcționării. Aceştia sunt aşteptaţi, încă de astăzi, să sosească la Petroşani pentru verificarea abatorului şi pentru reautorizarea, pe o perioadă determinată, a sectorului de sacrificare. În Valea Jiului vin crescătorii de oi și capre din zona Gorjului sau a Hațegului, ori chiar de la Sibiu. Pentru ei va fi amenajat și un spațiu corespunzător în incinta pieței, existând deja solicitări scrise în acest sens. În 2015, Paștele ortodox cade pe 12 aprilie, iar cel catolic cu o săptămână mai devreme, pe 5 aprilie. Iar cum la noi sunt credincioși de ambele rituri, piața va fi animate în scurt timp de cei care vor veni cu miei.
Raluca Cetean