15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Densuşul va avea, în curând, un Centru de Informare Turistică

Reprezentanţii administraţiei publice locale din pitoreasca aşezare hunedoreană sunt preocupaţi şi de starea drumurilor

Ţara Haţegului este cunoscută ca un veritabil “magnet” care atrage turiştii ce vizitează judeţul Hunedoara, iar comuna Densuş, din această zonă, este un principal pol de atracţie din acest punct de vedere.

Frâne birocratice

Comuna Densuş este un etalon în ceea ce priveşte turismul din judeţul Hunedoara, pe raza sa putând fi întâlnite mai multe obiective interesante. “În comună găsim mai multe lăcaşe de cult cu o vechime impresionantă, cel mai cunoscut fiind, fără îndoială, biserica de piatră din Densuş, imaginea sa fiind cunoscută nu doar în întreaga Românie, ci şi peste hotare. De asemenea, în comuna Densuş mai pot fi văzute Valea Fierului, Tăul fără fund, Movila de la Peşteana şi multe alte obiective. În sensul promovării localităţii noastre, am depus toate diligenţele care au depins la de noi pentru deschiderea unui Centru de Informare Turistică, vis-avis de Primăria comunei Densuş, dar lucrurile au fost îngreunate de formalităţile birocratice din ţara noastră. Iniţial, Centrul trebuia deschis anul trecut, dar, aşa cum menţionam mai sus, lucrul acesta a fost imposibil. În fine, în curând vom depune şi ultima tranşă de bani pentru achitarea lucrărilor, iar Centrul, la care vor fi angajate două persoane cu calificare în domeniu, va fi inaugurat în această vară, fiind déjà semnat procesul verbal de recepţie a investiţiei. Mai doresc să mai menţionez şi faptul că noi am plătit, dintr-un împrumut bancar, şi aici formalităţile fiind extreme de lungi, cota noastră de cofinanţare a acestui proiect, depus pe măsura 313, care a beneficiat de bani proveniţi de la Uniunea Europeană”, a declara Traian Bugari, primarul comunei Densuş.

primar-densus

Cu gândul la asfaltări

Dar pentru a atrage cât mai mulţi turişti, care să petreacă sejururi în Densuş în condiţii cât mai bune, este nevoie şi de o reţea de infrastructură modernă, de drumuri asfaltate în primul rând. Din fericire pentru reprezentanţii administraţiei publice locale din Densuş, la acest capitol comuna are plusuri, dar, ca întotdeauna, situaţia se poate îmbunătăţi. “Pe raza comunei mai sunt câteva drumuri, majoritatea lor secundare, care trebuie modernizate. În acest sens, noi avem depus un proiect, pe fonduri europene, dar aprobarea pentru finanţare va veni doar după ce vom finaliza investiţiile pe care le avem în derulare în comună. Din păcate, aşa cum se ştie, fondurile proprii ale Primăriei comunei Densuş sunt destul de mici, iar lucrările de modernizare prin asfaltare a drumurilor reprezintă o operaţiune serioasă, de durată şi cu costuri pe măsură. Oricum, din surse proprii, prin societatea pe care o avem în subordinea Consiliului Local al comunei Densuş, lucrăm la întreţinerea drumurilor, astfel de operaţiuni executându-se şi în prezent, în satele Hăţăgel, Peşteana şi Criva. În perioada următoare, operaţiunile de întreţinere a drumurilor se vor extinde în toate satele aparţinătoare ale localităţii noastre”, a mai spus Traian Bugari, primarul comunei hunedorene Densuş.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/