Chiar dacă sezonul estival şi-a intrat în drepturi, reprezentanţii administraţiei publice locale din Ţara Haţegului au de lucru în această vară
Comuna Pui estea cea mai mare aşezare rurală din judeţul Hunedoara, ca număr de locuitori, aici trăind în jur de 4.500 de oameni.
Eveniment neplăcut
La o populaţie aşa de numeroasă pentru o localitate din mediul rural, administraţia publică locală are de rezolvat numeroasele doleanţe ale celor ce trăiesc în comuna Pui. “Din păcate, în cursul acestei luni am fost afectaţi de un eveniment neprevăzut, dar şi nefericit, în acelaşi timp, pentru întreaga comunitate, nu doar pentru administraţia public locală. Furuna ce s-a abătut asupra comunei în data de 10 iunie 2014 a distrus acoperişul căminului cultural din satul de reşedinţă. Am luat toate măsurile necesare ce se impun la astfel de evenimente, degajând terenul de resturile acoperişului, care a fost dus de vântul puternic până în Drumul Naţional 66 şi asigurând perimetrul care a fost afectat. De asemenea,am amenajat un acoperiş provizoriu, pentru a se evita distrugerea pe interior a căminului cultural şi, cu siguranţă, vom găsi, într-un timp cât mai scurt, cea mai bună soluţie pentru a remedia această problemă neplăcută pentru toată lumea ”, a declarat Victor Tiberiu Stoica, primarul comunei Pui.
Optimism pentru viitor
Cu toate acestea, în comuna Pui celelalte proiecte aflate în derulare îşi continuă cursul firesc. “Continuăm lucrările de modernizare a terenului de fotbal din Pui, pentru ca aici să se poată juca în condiţii cât mai bune. Am făcut împrejmuirile şi, din bugetul propriu, vom face şi celelalte lucrări, care sper să se finalizeze până la începerea noii ediţii a Ligii a V-a de fotbal Hunedoara. Chiar dacă suntem puiţin dezamăgiţi că am terminat, în sezonul recent încheiat, doar pe poziţia a doua în seria Valea Streiului, pierzând titlul în ultima etapă, îi felicit pe băieţi pentru rezultatul obţinut şi am convingerea că sezonul viitor vor face totul pentru a se impune în campionat, asigurându-I şi de sprijinul nostrum pe viitor”, a mai spus Victor Tiberiu Stoica, primarul din Pui.
Problemă rezolvată
Şi la Pui, ca în orice altă localitate rurală, există probleme specifice aşezărilor de la ţară. Unele dintre aceste probleme şi-au găsit déjà rezolvare, în vreme ce altele îşi mai aşteaptă soluţionarea în mod favorabil. “Administraţia locală are în proprietate în jur de 300 de hectare de teren, bună parte din aceste suprafeţe, în special păşunile comunale, reuşind să le dăm în concesiune. Mai mult, am primit şi subvenţii de la APIA, cu aceste sume reuşind să facem unele investiţii benefice pentru domeniul agro-zootehnic, iar toată lumea este mulţumită. Astfel, s-au făcut curăţiri de terenuri, alimentări cu apă sau au fost întreţinute drumuri de exploataţie agricolă. De asemenea, în această vară vom găsi, cu siguranţă, cea mai bună soluţie pentru asigurarea lemnelor necesare încălzirii instituţiilor publice din comună pe timpul iernii”, a mai precizat primarul din Pui, Victor Tiberiu Stoica.