Ovidiu Ilie Furdui, pe lângă faptul că este întâiul gospodar al comunei, îndeplinește și funcția de președinte al unui Grup de Acțiune Locală
Să fii primar de țară nu este un lucru destul de simplu în zilele noastre, caracterizate, din păcate, de o lungă perioadă de criză. Iar când mai îndeplinești și o altă funcție, tot administrativă, devine destul de complicat.
Solidaritate zărăndeană
În această situație, una onorantă, este primarul comunei Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui. Acesta nu este doar primar de Crișcior, ci și președinte al Grupului de Acțiune Locală (GAL) “Țara Zarandului”, din care fac parte mai multe commune din județul Hunedoara. “Nu este ușor să îndeplinești această funcție. Ca și la începuturile mele ca primar, a trebuit, alături de colegi, să luăm totul de la zero. Acest GAL, care are în componență 13 comune din Ținutul Zarandului, era ceva necunoscut pentru noi. Totuși, am reușit, până în prezent, să depunem aproximativ zece proiecte, pe măsura 322, care vizează rețelele de infrastructură ori achiziția de utilaje multifuncționale, și sperăm ca acest lucru să se facă simțit în comunele noastre în următoarele luni. În curând vom depune și alte proiecte, legate de pensiuni agroturistice, în special, dar și pentru dezvoltarea zonelor rurale din Țara Zarandului, în general. Deși sunt primar în Crișcior, comuna mea nu ocupă un loc aparte în acest GAL. de altfel, nu ne-am propus să facem o întrecere între primării. Noi împărțim fondurile în mod echitabil, pentru dezvoltarea întregii zone zărăndene. În Crișcior au fost implementate proiecte și înainte ca eu să fiu președinte al acestui GAL. Am accesat, pentru Crișcior, un proiect pe măsura 322, de 2,5 milioane de euro, pe infrastructură, este aproape finalizat Centrul de Informare Turistică, pe măsura 313, ori s-a făcut îndiguirea Crișului Alb, dar și altele, toate prin fonduri europene. Prin GAL putem accesa mult mai mult, nu doar noi, ci toate localitățile”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crișcior.
Atracții turistice
Comuna Crișcior găzduiește mai multe obiective interesante, iar perspectivele de dezvoltare a comunei, prin intermediul GAL “Țara Zarandului”, sunt optimiste. “Avem, în Crișcior, biserica monument istoric, de la 1411, de care se leagă și data de atestare a comunei. Este un monument vizitat, dar vrem să-l facem și mai cunoscut, ca și mănăstirea din Crișcior, prin acest GAL. De asemenea, avem, în comună, și mocănița, care sper că va funcționa în toate perioadele anului, parcuri frumoase și, cu siguranță, vom deveni și mai atractivi, din punct de vedere turistic, după ce se va finaliza și barajul de la Mihăileni. Totodată, avem și muzeul satului, unul privat, dar colaborăm excelent, și îi mulțumesc pe această cale doamnei Letiția Pleșa pentru sprijin. Totodată, la noi întâlnești și case noi, dar și locuințe vechi, specifice moților, la Zdrapți și Crișcior. Îi așteptăm cu brațele deschise pe toți musafirii noștri, români sau străini”, a mai spus primarul din Crișcior, Ovidiu Ilie Furdui.