36.9 C
Deva
marți, iulie 16, 2024

Primarul din Densuș nu se hazardează în promisiuni

Traian Bugari are proiecte de viitor pentru localitatea pe care o administrează, iar acestea privesc obiective de primă necesaitate pentru comuninate, nefiind dintre cele fanteziste

 

Primar Desus

Un mandat de primar durează patru ani. În unele cazuri, însă, din varii motive, mandatul poate fi mai scurt, cum este cazul și la Densuș, unde actualul primar al comunei, Traian Bugari, ales în funcție după demisia lui Sorin Ștefoni, în prezent secretar de stat în Ministerul Muncii. Astfel, Traian Bugari are trei ani la dispoziție pentru a rezolva unele doleanțe ale concetățenilor săi.

Apă și canalizare

Și în comuna Densuș, ca în mai toate localitățile rurale din țară, nu doar în cele din județul Hunedoara, cetățenii își doresc un trai mai bun, cu condiții de viață mult mai apropiate față de cele de uraș. Una dintre dorințele unei părți a locuitorilor din Densuș este introducerea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în toate satele componente ale comunei. „Avem, în comună, apă și canalizare, dar nu integral. Sunt ulițe care nu sunt racordate la aceste rețele, dar chiar și sate ce nu beneficiază de aceste facilități. Aici este vorba despre Ștei, fără canalizare, în vreme ce în Poieni și Criva bu este nici măcar apă în regim centralizat. În schimb, însă, în Densuș, Hățăgel, Peșteana și Peștenița avem apă și canalizare. În prezent se mai lucrează la rețeaua de canalizare, la stațiile de epurare de la Densuș și Hățăgel. Avem discuții permanente cu constructorul și există premise favorabile ca utilajele necesare funcționării acestor stații să fie montate cât mai curând. Impedimentul major în finalizarea acestei investiții este lipsa banilor, dar am făcut demersurile necesare la Consiliul Județean Hunedoara în acest sens și cred că lucrările vor fi terminate în cel maui scurt termen posibil”, a spus, în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOARA TV, Traian Bugari, primarul comunei Densuș.

În sprijinul agricultorilor

Și la Densuș, ca peste tot la țară, ocupația de bază a locuitorilor comunei, pentru unii fiind vorba chiar despre singura sursă de venit, a rămas agricultura. Administrația publică locală de aici nu este insensibilă la solicitările densușienilor și vine în sprijinul lor în acest sens. „Cunoaștem faptul că drumurile de exploatație agricolă nu sunt în cea mai bună stare. Dorim ca aceste drumuri, cât și străzile interioare neasfaltate, să fie reabilitate, cu diverse materiale, în funcție de bugetul pe care îl avem la dispoziție. Avem utilaje cu care să ducem materialele necesare reabilitării acelor drumuri și, pas cu pas, aceste investiții vor fi făcute. În plus, pentru viitorul exercițiu financiar al Uniunii Europene, care începe în 2014, ne-am propus să accesăm fonduri nerambursabile pentru reabilitări sau modernizări de drumuri, în special pe cele de exploatație agricolă. În Occident am văzut drumuri de exploatație agricolă chiar asfaltate și îmi doresc ca și la noi să fie la fel, într-un timp cât mai scurt”, a mai declarat Traian Bugari, primarul din Densuș, în cadrul emisiunii mai sus menționate.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/