22 C
Deva
vineri, septembrie 22, 2023

Primarul din Peştişu Mic, în dialog televizat cu concetăţenii săi

Leorean Casian Voina a răspuns la întrebările puse de cei din localitatea pe care o conduce în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe postul HUNEDOATA TV

primar pestis

Dialogul dintre reprezentanţii administraţiei publice locale şi cetăţeni se poate realiza, într-un mod civilizat, nu doar prin acordarea de audienţe, ci şi prin alte moduri.


Probleme diverse

Un astfel de lucru s-a întâmplat şi în comuna hunedoreană Peştişu Mic, primarul Leorean Casian Voina răspunzând unor întrebări adresate de concetăţenii săi în cadrul emisiunii „De prin sate adunate…”, difuzată pe HUNEDOARA TV.O primă problemă ridicată de cei din Peştişu Mic este absenţa unui cămin cultural în localitatea de reşedinţă, aceştia considerând că este, probabil, singurul centru de comună fără un astfel de aşezământ. „În acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate şi la proiectul tehnic, urmând ca acestea să fie aprobate în prima şedinţă de Consiliu Local. Dacă vor ieşi rapid avizele, vom organiza licitaţia chiar în această lună. Bani sunt, atât din bugetul local, dar şi de la Consiliul Judeţean, fiind posibilăşi o alocare financiară guvernamentală. Sper ca în acest an săşi înceapă lucrările, pe locul vechiului cămin ce a fost demolat”, a spus primarul din Peştişu Mic. Leorean Casian Voina a adus, apoi, lămuriri privind şi gazul metan, spunând următoarele: „Am avut un proiect depus la ministerul economiei, dar, odată cu schimbarea legii, a trebuit să refacem documentaţia tehnică. Vom depune din nou proiectul refăcut şi sper ca anul viitor să fie aprobat”. De asemenea, locuitorii din comuna Peştişu Mic au mai pus în discuţie şi regularizarea văilor care străbat comuna. „Regularizarea văilor, cum este la noi Petacul, este de competenţa Apelor Române, noi putând interveni numai în cazuri de maximă urgenţă. Noi facem permanent demersuri către această instituţie, ţinând-o la curent cu starea văilor. Din fericire, nici anul trecut şi nici acum nu ne-am confruntat cu probleme majorate cauzate de revărsările de ape”, a mai spus Leorean Casian Voina, primarul comunei Peştişu Mic. De asemenea, Leorean Casian Voina se arată destul de optimist în ceea ce priveşte modernizarea reţelei de infrastructură din comuna pe care o administrează, dar despre acest subiect, cât şi despre altele, într-un număr viitor al cotidianului nostru.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente