17.3 C
Deva
miercuri, iulie 24, 2024

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE, PE RAZA JUDEȚULUI HUNEDOARA

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Activităţile cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în special, zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi mijloacele de transport în comun, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.
Astfel, în data de 26.10.2020 polițiștii hunedoreni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare pentru combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 97 de societăți comerciale şi 63 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale (din care: 54 pentru nerespectare măsurii protecție individuală, una pentru nerespectarea măsurilor de carantină/ izolare, în valoare de 1.000 de lei și două pentru fapte de natura economică, valoarea totală a amenzilor fiind de 8.500 de lei.

Exemple semnificative:

În data de 26.10.2020, în cadrul acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Orăștie au depistat o tânărăr de 26 de ani, din Orăștie, care, în timp ce se afla în incinta unei stații de alimentare cu carburanţi, nu purta masca de protecție.
– un tânăr de 18 ani, din comuna Beriu, a fost depistat de poliţişti pe strada Pricazului, din Orăștie, încălcând astfel măsura izolării la domiciliu;
• o femeie în vârstă de 34 de ani, din Orăștie, a fost depistată în timp ce se afla într-o stație de autobuz, fără a purta mască de protecție;
• o tânără de 29 de ani, din Orăștie, a fost depistată de poliţişti în timp ce se afla într-o stație de autobuz, fără a purta mască de protecție;
– un bărbat de 47 de ani, din comuna Turdaș, a fost depistat în incinta unei societăți comerciale, fără a purta mască de protecție.
În toate cazurile, poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale, în baza Legii nr. 55/2020.
Cu ocazia acţiunilor, conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști privitor la respectarea prevederilor L55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În continuare, polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

*Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport, să nu se expună la riscuri.

*Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

*Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

*Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

IPJ Hunedoara

 

Știri Similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/