2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

Act de naştere pentru operatorul unic de termoficare din Valea Jiului

Societatea unică de termoficare ce va funcţiona la nivelul întregii Văi a Jiului este cu un pas mai aproape de a fi funcţională.

termoficareDeja a fost întocmit actul constituiv, după ce edilii din localităţile Văii Jiului s-au întâlnit de mai multe ori în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Termoficare”, întâlniri la care a luat parte şi prefectul Sorin Vasilescu. Săptămâna trecută, la Petroşani s-a consumat o nouă rundă de discuţii pe această temă.

„Actul constitutiv are forma finală, iar joi se vor întâlni din nou primarii. Ca să poată fi funcţională, trebuie să fie adoptate toate hotărârile de consiliu local pentru toate localităţile din Valea Jiului şi să vedem care sunt paşii  ce trebuie parcurşi pentru ca acest serviciu să poată fi derulat de către Termocentrala Paroşeni sau, mai precis, de către Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat prefectul de Hunedoara.

Practic, noua societate va fi constituită ca un punct de lucru al CEH. Înfiinţarea propriu – zisă a societăţii a fost întârziată cu câteva luni şi asta din cauză că Termoficare Petroşani este în insolvenţă şi a trebuit rezolvată problema bonurilor de cărbune pe care minieri şi pensionarii din minerit le pot utiliza pentru plata agentului termic.

La începutul lunii septembrie a anului trecut s-a decis constituirea unui operator unic de termoficare pentru Valea Jiului. În acest fel s-ar elimina problemele generate de situaţia financiară extrem de dificilă a vechilor societăţi, unele dintre ele falimentare, din cauza cărora în iernile trecute populaţia a tremurat de frig în case. Noul operator ar urma să fie, de fapt, o sucursală a Complexului Energetic Hunedoara, la Paroşeni iar decizia de înfiinţare a acesteia a fost luată în urma unei întâlniri de lucru care a avut loc în Valea Jiului. Dar, pentru înfiinţarea acestei sucursale este nevoie de adoptarea unor hotărâri de către Consiliile Locale Lupeni, Vulcan, Aninoasa şi Petroşani, care să vizeze aderarea la această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitare.

 

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/