15.5 C
Deva
vineri, mai 24, 2024

Caritas Petroşani, proiect pentru oamenii străzii

De luni, 16 ianuarie, angajaţii şi voluntarii asociaţiei Caritas Petroşani şi-au propus să aibă grijă de oamenii străzii. Aceştia vor fi pe teren în zonele aglomerate ale Petroşaniului, precum Piaţa Centrală, piaţa dacia, Gara Petroşani, precum şi în zonele frecventate de oamenii fără adăpost, pentru a le distribui ceai fierbinte şi o gustare.

 

“Uneori, între a avea totul și a nu avea nimic nu este decât un singur pas. Unul dureros, inexplicabil poate pentru cei care nu au trecut prin aceeași situație. „De ce ai ajuns în stradă?” este o întrebare firească, al cărui răspuns se poate pierde pe drum. Alteori, exact acel moment, când independent de voința ta ai ajuns în stradă, îți poate da coșmaruri noapte de noapte. „De ce eu? De ce familia mea?” Întrebările te copleșesc. Apoi te cuprinde frigul. Simțurile îți paralizează. Picioarele îți amorțesc. Mintea, îți fuge departe. Păturile groase, singura ta avuție în lupta cu gerul, nu fac față. E tot mai frig, tot mai noapte. Gândurile îngheață și ele încet. Unul singur rămâne de veghe: „Oare mâine va fi mai bine?”

Raspunsul vine din partea Organizației Caritas Alba Iulia, care va aduce o vorbă bună și un ceai fierbinte persoanelor vulnerabile în zilele  friguroase de ianuarie prin proiectul: ”Comandamentul de Iarnă Caritas”, ce debutează azi, 16 ianuarie 2017. Activitățile propuse și descrise în cadrul proiectului sunt menite să ducă la implementarea unor măsuri necesare în urma avertizărilor meteorologie de ger. Impactul social al proiectului – prin atingerea celor trei obiective majore: Identificarea persoanelor fără adăpost din municipiul Petroșani și a persoanelor în nevoie; distribuirea ceaiului fierbinte și a sandwich-urilor; implicarea voluntarilor și localnicilor în viața socială a comunității”, a precizat Alexandru Kelemen, coordonator de programe în cadrul Caritas Petroşani.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/