21.7 C
Deva
sâmbătă, mai 18, 2024

Tot mai puţini. Zimbrul bolnav a murit joi dimineaţa

Şapte animale, şase adulţi şi un pui de şase luni mai au rămas în viaţă după ce rezervaţia de la Haţeg a fost declarată focar de boala limbii albastre şi şase zimbri au murit în ultima lună

Zimbrul care a murit joi a fost unul dintre cei mai tineri zimbri din rezervaţie, cel mai mic numărând doar şase luni
Zimbrul care a murit joi a fost unul dintre cei mai tineri zimbri din rezervaţie, cel mai mic numărând doar şase luni

Unul dintre cei mai tineri zimbri din rezervaţia de la “Slivut” Haţeg, care era de la începutul săptămânii sub tratament cu antibiotice şi vitamine, a murit joi dimineaţa. Animalul în vârstă de un an şi trei luni, care a început să prezinte simptome ale infecţiei cu boala limbii albastre, a fost izolat de restul turmei, imediat ce a început să se simtă rău.

Au fost prelevate probe pentru laborator

“Medicii veterinari au fost anunţaţi azi dimineaţă de către responsabilul parcului “Slivuţ” că animalul bolnav a murit. Au plecat imediat spre Haţeg pentru a preleva probe pe care urmează să le trimită la laborator. Probabil că organele prelevate vor fi congelate şi vor fi trimise doar luni la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din Bucureşti, pentru că până atunci, nicio maşină nu are drum spre Capitală, iar acestea trebuie transportate în condiţii de siguranţă stricte. Până nu vom primi rezultatele analizelor nu putem spune dacă zimbrul a murit din cauza bolii limbii albastre”, a declarat Leontin Laslău, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara.

Ţinuţi sub observaţie

Rezervaţia de la Haţeg rămâne închisă pentru vizitatori, iar cei şapte zimbri rămaşi în viaţă, şase adulţi şi un pui de şase luni, sunt în continuare ţinuţi sub observaţie, pentru a vedea cum evoluează starea lor de sănătate. Deocamdată aceştia mănâncă foarte bine şi au dat semne de însănătoşire. Zimbrul care a murit joi dimineaţă este cel de-al şaselea care s-a prăpădit în ultima lună în Pădurea Slivuţ. Pentru doi dintre aceştia analizele de laborator au confirmat ca şi cauză a morţii boala limbii albastre, doi din cauze necunoscute, iar alţi doi în urma unor infarcturi, survenite în urma tratamentului medical la care au fost supuşi după ce s-au îmbolnăvit – nefiind exclusă drept cauză aceeaşi boală.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/