Jandarmii montani şi salvamontiştii au intervenit, luni dimineaţă, în căutarea a doi tineri care se rătăciseră în zona Negrele, din munţii Vâlcan. Cei doi tineri plecaseră în cursul zilei de duminică, din staţiunea Straja cu schiurile de tură pe traseele din munţii Vâlcan. Puţin după miezul nopţii, cei doi au solicitat sprijin la numărul de urgenţă 112, pentru că s-au rătăcit, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceaţă densă şi temperaturi scăzute), precum şi a întunericului. În căutarea tinerilor au pornit patru jandarmi montani şi doi salvamontişti. De asemenea, un alt echipaj s-a deplasat într-o  zonă în care era posibil să coboare persoanele căutate, a informat Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

„Jandarmii montani şi salvamontiştii au ţinut permament legătura telefonic cu cei doi pentru a-i coordona în afara zonei cu ceaţă densă. Pentru a ajunge într-un timp cât mai scurt la cei aflaţi în dificultate, jandarmii montani au folosit pentru o parte din traseu UTV-ul echipat cu şenile, iar salvamontiştii un ATV, de asemenea cu şenile”, a declarat Nicolae Răducu, purtătrul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Hunedoara.

Găsiţi spre dimineaţă

În jurul orei 4.00, echipa de căutare a identificat în întuneric lumina de la lanterna celor căutaţi, într-o zona împădurită, abruptă şi greu accesibilă, între Valea Brăiţei şi Negrele Mici. Aproape trei ore mai târziu, jandarmii montani şi salvamontiştii au ajuns la cei doi tineri. Aceştia erau uzi, epuizaţi şi deshidrataţi. „Jandarmii montani şi salvamontiştii i-au condus la baza muntelui, unuia dintre ei fiindu-i cărat schiurile, deoarece era foarte epuizat. Cei doi tineri, cu vârste de 28 şi respectiv 36 ani, domiciliaţi în oraşul Uricani, au fost preluaţi de un echipaj al Ambulanţei şi conduşi la spitalul din Lupeni, pentru investigaţii suplimentare, deoarece erau epuizaţi”, a informat Nicolae Răducu.

Acţiunea de căutare s-a desfăşurat pe timp de noapte şi a durat peste şase ore.