5.7 C
Deva
miercuri, decembrie 6, 2023

Din categoria: tot ce-i gratis costă mai mult. Transportul „gratuit” pentru elevi a devenit inadmisibil de scump

Decontarea într-o foarte mică măsură a costurilor legate de transportul elevilor îi pune pe mulţi dintre părinţi în imposibilitatea de a-şi mai trimite copiii la şcoală. Modificarea modalităţii de decont în timpul anului şcolar face din transportul „gratuit” pentru elevi unul estrem de costisitor pentru părinţi

transport scolar gligor

Preşedintele PDL Hunedoara spune că a primit o sesizare de la un părinte aflat în situaţia disperată de a plăti peste 400 lei la aşa zisul „transport gratuit” pentru elevi la şcoală în condiţiile în care venitul îi este de 500 lei. Dorin Gligor susţine că nu este vorba de un caz izolat şi că foarte mulţi oameni sunt în situaţia de a nu putea să susţină financiar naveta copiilor.  De vină este Guvernul USL care a emis o ordonanţă de urgenţă ce schimbă modul de decontare. „De vină sunt şi şefii Inspectoratului Şcolar care ar fi trebuit să sesizeze Ministerul Educaţiei şi pe cei ce au dat această ordonanţă că aşa nu se poate face învăţământ. Politicienii discută orice altceva în afară de ce ar trebui făcut în ţara asta şi sunt convins că asta îşi are o cauză şi în sistemul deficitar de educaţie. Astăzi avem un sistem ceanurat ce se erodează profund”, a declarat Dorin Gligor.

Preşedintele PDL Hunedoara mai spune că „problema putea fi rezolvată prin continuarea a ceea ce am făcut noi: asigurarea de microbuze şcolare. Acum numărul lor e insuficient”.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/