2.4 C
Deva
joi, decembrie 7, 2023

NEGUSTORIA ALTFEL: Petru Drăgoescu face mineriadă comercială cu Daniel Andronache

Directorul Societăţii Naţionale de Închideri de Mine (SNIM) Valea Jiului vrea să livreze cărbune fără negocieri Complexului Energetic Hunedoara (CEH).  Petru Drăgoescu nici nu a vrut să asculte până la capăt oferta directorului CEH, Daniel Andronache. Şeful ortacilor vrea să-i rezolve Guvernul contractul comercial de vânzare la cărbunelui

mintia

Daniel Andronache, directorul CEH, a ieşit la negocieri publice, în prezenţa presei, cu Petru Drăgoescu, directorul SNIM Valea Jiului, privind achiziţionarea de cărbune.  Gestul lui Andronache vine ca urmare a numeroaselor acuzaţii cum că termocentralele din Hunedoara ar lucra cu cărbune din import şi că energeticienii sabotează producţia autohtonă de cărbune.

Regula pieţii: cumpărătorul poate emite pretenţii

Preţul scăzut la energia electrică şi cerea redusă de curent de pe piaţa liberă a făcut ca între Societatea Naţională de Închideri de Mină (SNIM) SA Valea Jiului şi Complexul Energetic Hunedoara (CEH) SA să apară un blocaj economic privind achiziţionarea de cărbune. În tot acest timp şefii minerilor  şi liderii politici PDL au „alimentat” opina publică cu informaţii alarmante despre sabotarea economiei naţionale.

Daniel Andronache, directorul CEH, a spulberat acuzaţiile cum că termocentralele Mintia şi Paroşeni ar funcţiona cu cărbune de import. Mai mult, Andronache a chemat presa la negocieri pentru a încheia speculaţiile care se fac în ultimul timp pe tema aşa-zisului scandal al cărbunelui. „Soluţia este cea pe care i-am prezentat-o şi domnului director Dăgoiescu: să crească calitatea cărbunelui trecându-l prin preparaţia noastră, ceea ce ar însemna costuri mai mici de transport, deci ne-ar permite şi nouă preluarea unei cantităţi mai mari de cărbune. Conduc o societate economică ce trebuie să funcţioneze după regulile pieţii”, a explicat directorul CEH.

Ortacii merg cu jalba la Guvern

De partea cealaltă, directorul Petru Drăgoescu consideră, apriori, inacceptabile condiţiile contractuale avansate de managerul Complexului Energetic Hunedoara. „În momentul de faţă văd o formă destul de duplicitară, de fortuire, de monopol. Şi anume aceea de a determina Societatea Naţională de Închideri de Mine să vândă cărbune la un preţ cât mai scăzut şi să accepte toate capriciile pe care le doreşte Complexul Energetic Hunedoara”, a declarat Drăgoescu. Acesta a mai spus că Ministerul Economiei şi cel al Energiei trebuie să intervină cu o decizie în contractul comercial dintre cele două societăţi comerciale.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/