8.9 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

SOLUŢIE DE AVARIE: Prefectura şi Consiliul Judeţean salvează Bradul de la îngheţ

Primarul Florin Cazacu nu a fost în stare să rezolve finanţarea încălzirii şi la Brad nu este căldură în sistem centralizat, deşi primarul promitea să dea populaţiei agent termic de la 1 noiembrie. Autorităţile judeţene şi juriştii prefecturii au scris un proiect prin care guvernul urmează să aloce nouă milioane de lei Primăriei Brad

caldura brad

Cam 4.000 de apartamente poziţionate în 147 de blocuri din Brad sunt dependente de încălzirea termică foarte scumpă pe care o produce firma primăriei. Primarul Florin Cazacu a anunţat la ultima şedinţă de consiliu (la sfârşitul lunii octombrie) că are tot ce-i trebuie să dea drumul la căldură în oraş. Păcura – zicea primarul –  e gata pregătită în depozitele de la Mintia şi doar frigul mai lipseşte ca să se încingă caloriferele în oraş. Zilele trecute, Cazacu a cerut ajutorul autorităţilor judeţene pentru că, în realitate, declaraţiile sale au fost lipsite de acoperire. Proiectul hotărârii de guvern ce urmează să salveze locuitorii de la frig a fost scris şi transmis, ieri, de Consiliul Judeţean şi Prefectura Hunedoara spre Palatul Victoria.

Încă o pomană pentru primarul Cazacu

Primăria Brad urmează să primească 9.000.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului pentru a susţine subvenţia la cea mai scumpă gigacalorie din lume. Firma primăriei produce căldură cu 977 lei pe gigacalorie, iar de la populaţie încasează 295 lei. Sistemul este falimentar, nu întâmplător Aquacalor Brad e in insolvenţă. „Faţă de lipsa de reacţie a administraţiei publice locale noi nu putem să rămânem impasibili la situaţia grea prin care trec locuitorii Bradului. Altă soluţie pentru această iarnă nu există. Nu sunt de acord cu soluţia astea pentru că nu rezolvă problema pe termen lung, ci în fiecare an mergem cu mâna-ntinsă la mila Guvernului”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara într-o conferinţă de presă susţinută ieri la sediul instituţiei.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/