12.6 C
Deva
vineri, decembrie 1, 2023

Soarta caselor de pe traseul autostrăzii Deva – Ilia a rămas indecisă

autostrada deva ilia (5)Cele patru familii care locuiesc în imobilele de la marginea comunei Şoimuş nu ştiu încă dacă locuinţele şi anexele gospodăreşti le vor fi demolate, pentru a lăsa loc autostrăzii. Grupul de case este inclus pe lista imobilelor ce urmează să fie expropriate. Oamenii nu au fost mulţumiţi de despăgubirile oferite de statul român şi i-au intentat proces. Dosarele în care sunt contestate exproprierile nu au fost finalizate, iar oamenii nu ştiu dacă vor rămâne sau nu fără case, indiferent de rezultatul procesului.

Mihai Irimie, primarul comunei Şoimuş, a declarat că a luat legătura cu şefii UMB, compania care a obţinut contractul de execuţie al tronsonului de autostradă Şoimuş (Deva) – Ilia, iar constructorii au precizat că situaţia legată de exproprierile imobilelor de la marginea localităţii rămâne incertă. Potrivit primarului, există şanse ca imobilele să nu mai fie demolate, o decizie urmând să fie luată de proiectanţi în următoarele săptămâni.

Lucrările la tronsonul de autostradă Şoimuuş – Ilia, Lotul patru al autostrăzii Deva – Lugoj, de 22,1 kilometri, sunt realizate de asocierea de firme Tehnostrade şi Spedition UMB. Valoarea contractului semnat de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi constructori este de 419,4 milioane de lei (95,3 milioane de euro), fără TVA, a informat CNANDR. Cea mai mare parte a finanţării lucrărilor (85 la sută din bugetul alocat) va fi acoperită din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, diferenţa urmând să fie asigurată de statul român. Recent au demarat lucrările şi pe lotul trei al autostrăzii Deva – Lugoj.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/