15.2 C
Deva
duminică, aprilie 14, 2024

Edilii din Crişcior nu se gândesc la vacanţă

În frumoasa comună din Ţara Zarandului se lucrează la mai multe proiecte, care vizează dezvoltarea localităţii

Comuna Crişcior este una dintre cele mai cunoscute localităţi rurale din judeţul Hunedoara, acest lucru datorându-se mai multor aspect.

Promovarea zonei

Localitatea are numeroase atracţii turistice, la loc de frunte fiind bisericile, unele dintre ele fiind monumente istorice, precum şi mănăstirea din Crişcior, un loc plin de linişte, unde oricine se poate reculege. Apoi sunt şi mai multe trasee care încep în Crişcior şi duc spre alte părţi ale Ţării Zarandului, pe care iubitorii de mişcare în aer liber le cunosc foarte bine. În acest sens, reprezentanţii administraţiei publice locale din comuna Crişcior au făcut unele eforturi considerabile, dar, aşa cum se întâmplă, adeseori, în România, birocraţia este prea mare. “Aşa cum se ştie, am amenajat în comună un Centru de Informare Turistică, dar diferite piedici birocrtatice ne-au împiedicat să-l inaugurăm până acum, dar, cu siguranţă, această acţiune va avea loc în curând. Pe aceeaşi linie a promovării yonei, doresc să reamintesc că, luna trecută, am organizat, aici, la noi, o nouă ediţie a “Festivalului taragotului”, instrumentrul fiind un adevărat brand pentru moţi, manifestarea, la care au participat artişti foarte cunoscuţi,  bucurându-se de un real succes”, a declarat Ovidiu Ilie Furdui, primarul comunei Crişcior.

criscior-primar

Ca un mic orăşel

De asemenea, în comună funcţionează şi un liceu, Grupul Şcolar “Crişan”, doar în alte două localităţi rurale hunedorene mai existând astfel de unităţi de învăţământ. În plus, localitatea este cunoscută şi ca un puternic  centru minier, chiar dacă exploatarea de la Gurabarza a fost închisă de câţiva ani, ca şi celelalte “băi” din zonă.  Tocmai de aceea, central localităţii Gurabarza este identic cu cel al unui mic orăşel, cu plusurile şi minusurile unui astfel de gen de amplasament. “Ne preocupă să accesăm fonduri guvernamentale sau europene pentru anveloparea termică a blocurilor din Gurabarza. Prin fonduri proprii nu putem, dar aşteptăm apariţia unor noi axe cu finanţare europeană. De asemenea, nu excludem variant depunerii unui proiect European pentru construirea de locuinţe tip ANL. În plus, aşteptăm ca lichidatorul care a preluat clădirile fostei mine să le dărâme, pentru că aceastea reprezintă un real pericol, dar şi strică imaginea localităţii. Până atunci însă, pentru că nu se îngrijeşte de acele edificii, noi vom aplica amenzi lichidatorului, conform prevederilor legale”, a mai spus Ovidiu Ilie Furdui, primarul din comuna hunedoreană Crişcior.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
spot_img

Știri Recente

/*ADNOW*/