1.4 C
Deva
luni, ianuarie 30, 2023

Primarul din Şoimuş se gândeşte la viitor

Mihai Gabriel Irimie are planuri de lungă durată pentru comuna pe care o administrează

Şoimuşul este una dintre comunele cele mai dezvoltate ale judeţului Hunedoara, având avantajul prezenţei pe teritoriul său al unor agenţi economici destul de puternici.


Atracţii turistice

În plus, Şoimuşul este şi una dintre cele mai mari comune ca număr de locuitori din judeţul Hunedoara, datele oficiale ale recensământului din 2011 arătând că în localitatea de reşedinţă şi cele nouă sate aparţinătoare, respectiv Bălata, Bejan, Bejan-Târnăvița, Boholt, Căinelu de Jos, Chișcădaga, Fornădia, Păuliș și Sulighete, trăiau 3.371 de locuitori, majoritatea acestora fiind români ortodocşi. Pe raza comunei  există câteva atracţii turistice, o parte dintre acestea fiind situate în satul Boholt, aşezare în care găsim o rezervaţie natural, un sit arheologic sau izvoare de apă minerală. “De asemenea, în comună avem şi câteva biserici cu o vechime apreciabilă, unele dintre ele fiind monumente istorice, putându-le menţiona pe cele cu hramurile “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Căinelu de Jos ori “Sfântul Nicolae”, din Sulighete, ambele lăcaşe de cult ortodox fiind ridicate în secolul al XVIII-lea. De asemenea, ne mândrim şi cu biserica ortodoxă “Sfântul Nicolae” din Şoimuş, construită în 1705. Noi sprijinim cultele religioase din comună, indiferent de ritul acestora şi, în plus, de când sunt primar, de doi ani, am reuşit organizarea de pelerinaje la diferite mănăstiri, la care participă în jur de 500 de localnici. Aceste pelerinaje le organizăm în preajma Paştelui şi Crăciunului şi îmi doresc ca acest obicei să continue şi în viitor”, a declarat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Şoimuş.

soimus primar

Realism

De asemenea, primarul Mihai Gabriel Irimie are şi planuri realiste de viitor. “Am început lucrările la reţeaua de alimentare cu apă pentru şase din satele comunei, care vor dura doi ani. Acum au început şi lucrările de reabilitare de la Drumul Naţional 76 şi sperăm să se îmbunătăţească, cu această ocazie, starea  covorului asfaltic şi să fie amenajate trotuare. Ca planuri de viitor mai avem construirea unui bloc de locuinţe sociale, cu 20 de garsoniere, care va fi amplasat între satele Căinelu de Jos şi Bejan. Totodată, în Bejan ne dorim construirea unei săli de sport, pe amplasamentul actualului teren de fotbal. În plus, în Bălata, lângă păşunea comunală, ne dorim amenajarea unui teren de fotbal. Sper ca toate aceste proiecte la care lucrez să le pot pune în practică. Normal, unele voi încerca să le implementez în acest mandat şi, dacă voi reprimi încrederea concetăţenilor mei, să le continuăm pe celelalte în viitoarele legislaturi”, a mai spus Mihai Gabriel Irimie, primarul din Şoimuş.

Știri Similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Stai conectat

17,116FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
7,410AbonațiAbonați-vă
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Știri Recente